Srbija

15.04.2015. 17:35

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Prihodi Delta holdinga u prvom kvartalu porasli za 9,4 odsto

Srbija

15.04.2015. 17:35

Prihodi kompanije Delta holding u prvom kvartalu 2015. porasli su za 9,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine i iznose 13,7 milijardi dinara.
Izvršni potpredsednik te kompanije za operativne poslove Dejan Jeremić izjavio je da je operativni profit pre oporezivanja Delta holdiinga u prvom kvartalu ove godine bio za 23,1 odsto veći nego u istom periodu 2014. i iznosi 1,56 milijardi dinara.
„U prvom tromesečju 2015. poslovanje Delta holdinga u odnosu na isti period prošle godine poboljšano je po svim parametrima“, naglasio je Jeremić. 
On je precizirao i da je najveći deo prihoda Delta holdinga u prva tri meseca 2015. ostvaren u Delta agraru 62 odsto, odnosno 8,5 milijardi dinara, naglasivši da je u sektoru agrara zabeležen i najveći rast izvoza od čak 155 odsto dostigavši vrednost od 13,4 miliona evra. 
On je naveo i da je u prvom tromesečju ove godine kompanija uplatila u budžet Srbije 2,63 milijarde dinara. 
Jeremić je naveo i da je ukupna vrednost investicionog ciklusa koje Delta holding planira u narednom periodu 250 miliona evra, precizirajući da je vrednost investicija u ovoj godini procenjena na 56,3 miliona evra. 
Prema njegovim rečima, u narednom periodu Delta holding će početi realizaciju velikih investicija u oblasti nekretnina, među kojima su projekat izgradnje nove poslovne zgrade Delta holdinga i hotela Interkontinental koji bi bili na Novom Beogradu uz hotel Kraun plaza, kao i izgradnja šoping mola Delta Planet na Autokomandi. 
On je dodao da se očekuje da bi izgradnja nove poslovne zgrade Delta holdinga koja bi imala ukupno 20.000 kvadratnih metara površine trebalo da počne na leto, a da je vrednost te investicije oko 25 miliona evra. 
Jeremić je kazao i da je vrednost investicije u Delta Planet oko 200 miliona evra i da će taj šoping mol biti znak prepoznavanja Beograda i Srbije. 
Autor šoping molova Delta siti u Beogradu i Podgorici, izraelski arhitekta Ami Mur, kazao je da će Delta Planet biti najveći i najekskluzivniji šoping mol u regionu, da će se nalaziti na ukupnoj površini od 172.000 kvadratnih metara i da će biti zadovoljeni svi standardi zelene gradnje, odnosno najviši nivo ekološke zaštite okoline.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.