Srbija

22.04.2015. 15:53

Agencije, B92

Autor: Nova Ekonomija

Udovički: U javnoj upravi zaposleno 500.000 ljudi

Srbija

22.04.2015. 15:53

U racionalizaciji javne uprave ništa se neće raditi na prepad i još nisu potpuno utvrđeni okviri za otpuštanje, kaže Kori Udovički.
Javnost ne mora da brine da ćemo išta raditi na prepad niti će biti neobavešteni, ali dok se još malo ne utvrde okviri koliko je neophodno da se otpušta ljudi, nećemo o tome govoriti “ rekla je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu novinarima u Kragujevcu.
Ona je navela da će se unutar Vlade i sa misijom Međunarodnom monetarnog fonda dobro proceniti, pa ponovo razmotriti „ono što je pred nama pre nego što izađemo sa detaljnijim planom“.
Kaže da je u javnoj upravi Srbije, na nedoređeno i određeno vreme, ukupno zaposleno oko 500.000 građana. 
Ona je naglasila da „brojevi koji su ranije pominjani o ukupnom broju zaposlenih u državnoj upravi nisu tačni i nema razloga da građani brinu“. 
Prema Udovički dobra je vest, da su u podacima i finansijskoj realizaciji budžeta stvari krenule do sada mnogo bolje nego što se očekivalo. 
„Te brojke o kojima se govorilo, u raznim trenucima kada se stvara nerzvoza zbog tog velikog broja ljudi koji ukupna država zapošljava, zaista nisu tačne, zaista nisu tema, zaista nema razloga da gradjani brinu“, poručila je Udovički. 
Prema njenim rečima, najvažnije je da se vide ozbiljne mogućnosti za unapredjenje rada i za uštede „bez nužno prinudnog otpuštanja bilo koga“. 
Udovički je ocenila da je sada najvažnije da se sačuvaju uštede koje su napravljene i da se sačuva efikasnost rada države. 
„Vidimo da su uštede napravljene na više mesta i više nego što smo očekivali“ rekla je Udovički. 
Ona je rekla da je obezbedjena „ozbiljna budžetska podrška“ EU od oko 80 miliona evra za reformu javne uprave od sredine 2016. godine za period od 2016 do 2020. godine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.