Srbija

22.04.2015. 17:39

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Novi vlasnik ulaže 100 miliona evra Imlek, Bambi i Knjaz Miloš

Srbija

22.04.2015. 17:39

Novi vlasnik Imleka, Bambija i Knjaz Miloša, uložiće 100 miliona evra u narednih tri do pet godina, rečeno je na predstavljanju tog fonda.
Fond Mid europa partners, koji je nedavno za 575 miliona evra kupio Dunav hrana grupu, u okviru koje su poslovale ove tri kompanije i dve mlekare u Makedoniji i Republici Srpskoj, ubuduće će poslove tih firmi voditi u okviru holding kompanije pod novim imenom „Moji brendovi“.
Novo rukovodstvo je najavilo ambiciozne planove za Imlek, Bambi i Knjaz Miloš, od kojih očekuju da će u narednom periodu postati regionalni lider u svojoj oblasti, a to će se postići, kako su rekli, novim ulaganjem, širenjem, unapređivanjem brendova, inovacijama, što će dovesti i do novih zapošljavanja.
„Planiramo da konsolidujemo tržište, ukrupnimo poslovanje u svim segmentima i da postanemo siguran lider u regionu. Cilj nam je da ove firme postanu ozbiljne evropske kompanije“, izjavio je lokani partner i investitor u novu holding kompaniju, ujedno i generalni direktor „Mojih brendova“ Andrej Jovanović. 
Partner u fondu Mid Europa Partners Robert Knor poručio je da novac za dalja ulaganja neće biti problem, odnosno da kapital neće biti ograničavajući faktor u daljim planovima Imleka, Bambija i Knjaz Miloša. 
„Imamo dodatan kapital i dostupne kredite za ekspanziju, unapređenje kompanija, nove mašine, inovacije. Hoćemo da unapredimo te kompanije i planiramo da u narednim godinama uložimo još 100 miliona evra“, rekao je Knor. 
On je kazao da je od kupovne cene od 575 miliona evra, 150 miliona otišlo na vraćanje dugova lokalnim bankama od kojih, kako je kazao, nova holding kompanija sada može da uzme i nove kredite. 
Prema njegovim rečima, fond je voljan da otkupi akcije malih deoničara u ovim firmama, a za to je već prilikom inicijalne kupovine DFG izdvojeno oko 100 miliona evra. 
Novi generalni direktor Bambija Bojan Radun izjavio je da je cilj te firme da postane regionalni lider kada je reč o konditorskim proizvodima. „Potrošači su pet godina za redom glasali za ‘plazma keks’ kao omiljeni brend, a poznat je među prvih 10 u regionu“, rekao je on. 
Radun je naveo da je Bambi već inovativan, ali da planira da ubrza modernizaciju, a u planu je i širenje te kompanije u regionu. „Planiramo akvizicije u regionu, a to smo zamislili kao konsolidaciju u regionu. Na tome radimo i to će biti fokus u narednom periodu“, rekao je Radun. 
Generalni direktor Imleka Ilija Šetka izjavio je da će fokus te firme biti na daljem razvoju brendova i ulaganju u kvalitet. „Nastojaćemo da pojačamo investicije i kompaniju koja je već regionalni lider učinimo još uspešnijom“, poručio je Šetka. 
Miloš Stojisavljević, generalni direktor Knjaz Miloša, rekao je da i toj kompaniji predstoje ulaganja u narednom periodu. „Imamo jaku poziciju u Srbiji, gde smo lideri u proizvodnji flaširane vode. Regionalno širenje će poboljšati naš plasman“, rekao je on. 
Direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Srbiji Mateo Patrone, izjavio je da je ta banka investirala zajedno sa fondom jer se ova investicija „savršeno uklapa sa strategijom EBRD“. 
„Kao akcionar učestvovaćemo u oblikovanju i transformaciji nekih od vodećih srpskih preduzeća“, rekao je Patrone. 
„Veliki investitor se vraća u Srbiju“, zaključila je direktorka korporativnih i regulatornih poslova holding kompanije „Moji brendovi“ Svetlana Glumac.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Elios je naneo 13 miliardi stete,zbog postavljanja losih led sijalica koje su napravile mracnije ulice, trebali su na sud,ali Orban nabrzinu vratio pare EU ,tako su zatsskali korupciju, zet sada hsra po Balatonu,sve plaze su presle u njegovu ruku,zato ih je svo pozatvarao,i nepusta ljude da se kupaju ,Orbanova mafija krade ono sto stize za narod iz EU,deli pare ,cak i onima u vojvodini! Dobro sto deli,ali ovde u madjarskoj bolnice i putevi su u nevidjenom stanju,ako Orban ne pazi bice revolucije kao 1956,madjar ce da kolje madjara! Pozdrav iz Budimpeste

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.