Svet

17.08.2021. 12:14

Gradonačelnik.hr

Autor: Nova Ekonomija

Dalmacija dobila edukativni centar za proizvodnju pčelarskih proizvoda

Edukativne usluge biznis inkubatora namenjene su poduzećima koja u prehrambenoj i kozmetičkoj industriji koriste pčelarske proizvode poput voska, propolisa, pčelinjeg otrova, pelude, matičnog mleča i meda, piše portal Gradonačelnik...

Foto: Nova ekonomija

Svet

17.08.2021. 12:14

Edukativne usluge biznis inkubatora koji je otovren u Opštini Pločnik blizu Zadra u Dalmaciji namenjene su preduzećima koja u prehrambenoj i kozmetičkoj industriji koriste pčelarske proizvode vosak, propolis, pčelinji otrov, peludu, matični mleč i med, piše portal Gradonačelnik.hr. Projekat je finansirala Evropska unija u iznosu od 3,4 miliona evra.

Unutar Centra za razvoj i edukaciju koji je smešten u preduzetničkoj zoni Grabi nalazi se nekoliko posebnih funkcionalnih celina, koje služe za edukaciju svih onih ljudi koji su zainteresovani za učenje o novim trendovima u proizvodnji.

Projektom je, kako se naglašava, stvorena  moderna preduzetnička infrastruktura u Zadarskoj županiji. Razvila ga je tamošnja opštinska Ustanova Inovacija od 2017. do početka 2020. godine.

Preduzetnički inkubator obuhvata površinu od 1.885 kvadrata sa celinama koje služe za edukaciju i aktivno učenje u tehnološkim procesima, a polaznicima je obezbeđeno i stručno vođstvo.

Iskusni pčelari savetuju kako početi biznis u Srbiji
Medonosne pčele nisu ugrožene, a svet bez njih ne bi nestao (VIDEO)
Pčelari uskoro dobijaju digitalnu mapu pčelinjaka

U razvojnim radionicama nalazi se savremena tehnologija i tehnološka rešenja za analizu i prečišćavanje pčelinjih proizvoda.

Punionica meda obezbeđuje potrebnu razinu standarda kvalitete proizvoda zahvaljujući primeni modernih metoda u obradi proizvoda.

Start-up kancelarije (inkubatori) odgovaraju najmodernijim standardima, omogućena je specifikacija proizvoda, kao rad na unapređenju ljudskih resursa u proizvodnji.

Hrvatski klaster konkurentnosti ovom je projektu je dodelio oznaku „Projekat od nacionalnog interesa“, tvrde u Zadarskoj županiji, gde se nadaju da će je prepoznati kao destinaciju koja je privlačna za privrednike.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.