Srbija

29.04.2015. 09:52

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Srbija izvozi otpad umesto da ga prerađuje

Srbija

29.04.2015. 09:52

MInistarstvo privrede iniciraće promenu različitih vrsta propisa koji treba da omoguće zaštitu domaće industrije u skladu sa evropskim pravilima.
Ministar privrede Željko Sertić je kao primer naveo da Srbija sada izvozi metalni otpad u inostranstvo, koji kasnije naše fabrike uvoze po skupljoj ceni nego što bi to imali kod nas.
„Obzirom da je to neuređeno tržište, Ministrstvo privrede će u narednom periodu preduzeti aktivnosti kako bi svim privrednim subjektima koji rade u metalskom sektoru omogućili da svoje poslovanje održe na dobrom nivou“, rekao je Sertić posle obilaska Valjaonice bakra Sevojno i razgovora sa menadžmentom te fabrike. 
Sekundarne sirovine koje se sada izvoze mogu da se prerade i u Valjaonici bakra, RTB Boru i drugim fabrikama u Srbiji, ukazao je generalni direktor Valjaonice bakra Sevojno Milija Božović. 
„Dobili smo obećanje od ministra Sertića da će se ova oblast regulisati i to je izuzetno bitno za našu fabriku“, rekao je Božović, napominjujući da Valjaonica bakra može da od ukupnih sirovina čak 60 odsto koristi sekundarne sirovine, što bi smanjilo njihove troškove proizvodnje. 
Ministar privrede, tokom posete Užicu, posetio je i „Sirogojno company“, a o merama Vlade Srbije za poboljšanje privrednog ambijenta razgovarao je i sa gradonačelnikom Užica Tihomirom Petkovićem.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Pa naravno da su obustavili, kad se cela gradska vlast snabdela skodama, a dobro se zna ko je vlasnik i kako je dosao do te firme, a ovamo AV moli Ruse da kupe Fiat!!! Sramota sta se desava u nasoj zemlji!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.