Srbija

29.04.2015. 17:52

Beta

Autor: Nova Ekonomija

EPS ukida 43 direktorska mesta

Srbija

29.04.2015. 17:52

Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije (EPS) sapoštilo je da će od petka, 1. maja, promeniti organizaciju i ukinuti 43 direktorske funkcije.
„Od 1. maja u EPS-u više neće postojati direkcije, a broj sektora smanjen je sa 65 na 35“, navodi se u saopštenju.
Kako se dodaje, nova sistematizacija jedan je od koraka u korporativizaciji kompanije po programu reorganizacije, koji je krajem novembra prošle godine usvojila Vlada Srbije. 
Usvajanjem Zaključka od 23. aprila Vlada Srbije dala je saglasnost za pokretanje postupka statusne promene u okviru EPS-a. Statusna promena predviđa da do 1. jula sva privredna društva za proizvodnju uglja i električne energije budu integrisana u Javno preduzeće EPS. 
Istovremeno će četiri privredna društva za distribuciju električne energije – Elektrovojvodina, Elektrosrbija, Jugoistok i Centar biti pripojena Elektrodistribuciji Beograd, tako da će od 1. jula raditi kao jednistveno privredno društvo EPS Distribucija. 
Privredno društvo EPS Snabdevanje nastaviće kao i do sada da obavlja poslove javnog i komercijalnog snabdevanja. 
To znači da će od 1. jula umesto dosadašnjeg organizovanja kroz 14 pravnih subjekata sistem funkcionisati sa tri pravna subjekta, a uvođenjem jedinstvenog upravljanja i ujednačavanjem poslovnih procesa i procedura poslovanje EPS-a biće efikasnije i profitabilnijem, navodi se u saopštenju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Eto bas ce amerika da bude 2 oce kurac. Sada jedva da se nalaze medju prvih 20 sve gore i gore im je . Jos pogotovo kad dodje vreme da vrate oteto i da plate stetu za zlo koje su sejali po svetu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.