Lifestyle

18.08.2021. 16:26

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Prvi „Dan ranog detinjstva“ 31. avgusta u Beogradu

Prvi "Dan ranog detinjstva", manifestacija koja će okupiti Beograđane sa ciljem sretanja pažnje javnosti na značaj prvih 1000 dana života, biće održana 31. avgusta od 17 časova na Trgu Republike odakle će se okupljeni prošetati Ulicom...

Žute pantalone

Lifestyle

18.08.2021. 16:26

Prvi „Dan ranog detinjstva“, manifestacija koja će okupiti Beograđane sa ciljem skretanja pažnje javnosti na značaj prvih 1.000 dana života, biće održana 31. avgusta, od 17 časova, na Trgu Republike odakle će se okupljeni prošetati Ulicom Kneza Mihaila.

Udruženje „Žute Patalone“ navodi da ovim želi da skrene pažnju javnosti na ono što je, kako kažu, nauka potvrdila – prvih 1000 dana je presudno za čovekov život, navodi se u saopštenju udruženja. 

Udruženje takođe inicira da se 31.avgust proglasi Danom ranog detinjstva. 

Kako navode, taj datum je izabran zato što je na taj dan rođena Marija Montesori, naučnica i reformatorka obrazovanja koja je dala veliki doprinos osvetljavanju formativnog perioda i tvrdila da je sve što mi jesmo stvorilo dete koje smo bili u prve dve godine našeg života.

Udruženje Žute Patalone poziva građane da tog dana obuku majice Žute patalone i žute pa(n)talone i da poruče svima da je detinjstvo najvažnije.

Udruženje navodi da ima za cilj da skrene pažnje javnosti na značaj ranog detinjstva, promoviše Montesori pedagogiju, te inicira dalje proučavanje fenomena detinjstva. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.