Srbija

01.05.2015. 10:26

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Pred inspekcijom sa gradilišta pobeglo 55 neprijavljenih radnika

Srbija

01.05.2015. 10:26

Inspektori rada su tokom kontrole gradilišta i ugostiteljskih objekata u samo jednom danu otkrili 171 radnika koje poslodavac nije prijavio.
U kontrolama gradilišta i ugostiteljskih objekata (objekti brze hrane i pekare) na teritoriji Beograda i gradilištima Koridora 10 i 11, inspektori rada su 29. aprila zatekli 1.758 radno angažovanih osoba, od kojih je 171 radila „na crno“.
Prilikom nadzora na gradilištu u Bloku 65 i 67a oko 55 radnika pobeglo sa gradilišta u trenutku dolaska inspektora. 
Kako je saopšteno iz Ministarstva rada, nadzorima je obuhvaćeno 257 poslodavaca, a zbog utvrđenih prekršaja inspektori su podneli 48 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka u oblasti radnih odnosa i 14 zahteva u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. 
Inspekcija rada je zbog utvrđenih nepravilnosti kod poslodavaca donela ukupno 99 rešenja i to 49 u oblasti radnih odnosa i 50 u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, i pet rešenja o zabrani rada na radnom mestu. 
Imajući u vidu broj osoba zatečenih na radu „na crno“ i neprimenjivanje mera bezbednosti i zdravlja na radu, inspekcija rada će i u narednom periodu organizovati vanredne inspekcijske nadzore i to pre svega na gradilištima, dodaje se u saopštenju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Jel’ to gospoda hoce da vrse nadzor nad nelegalnom secom sume, izgradnjom MHE i manjih „legalnih“ montaznih objekata P=1000m2 u Nacionalnom parku???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.