Svet

01.05.2015. 18:57

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Hrvatska u 2014. učetvorostručila priliv stranih investicija

Svet

01.05.2015. 18:57

Prema preliminarnim podacima Hrvatske narodne banke (HNB), direktna strana ulaganja u Hrvatsku u 2014. bila su 2,9 milijardi evra, četiri puta više nego u 2013. godini.
Uloženi iznos se izjednačava s iznosima ulaganja pre početka recesije u toj zemlji, prenosi „Večernji list“.
Prema izveštaju Agencije za investicije, u prilog značajnom povećanju direktnih stranih ulaganja govori i podatak o više od 150 velikih investicionih projekata koje aktivno prati Agencija, a koji su u različitim fazama realizacije. 
Ukupna procenjena vrednost tih projekata je oko sedam milijardi evra, a nakon završetka investicija rezultiraće otvaranjem više od 18 hiljada novih radnih mesta. 
Najviše investicija odnosi se na industrijsku proizvodnju i turizam visoke dodane vrednosti, koje čine ukupno 60 odsto investicija, navedeno je u saopštenju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. To je predivno. Svako postovanje za odluku I nasa vlada bi trebalo da sedne I sastane se sa eksperima Iz raznih oblasti I posvetiti se ocuvanju svih prirodnih lepota I arheoloskih zdanja I nalazista. Uciniti sve sto se moze uciniti sa Lepenskim virom , Vincom I njima slicnim . Mi smo toliko bogati samo nismo toga svesni pa NE cenimo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.