Srbija

27.09.2021. 10:01

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Komitet će sprovoditi Konvenciju za zaštitu kulturnih dobara u slučaju oružanih sukoba

Vlada Srbije donela je odluku o obrazovanju Nacionalnog komiteta za sprovođenje Кonvencije za zaštitu kulturnih dobara u slučaju oružanih sukoba za period od pet godina.Zadatak Кomiteta je da daje predloge, mišljenja i stručna...

Nova ekonomija

Srbija

27.09.2021. 10:01

Vlada Srbije donela je odluku o obrazovanju Nacionalnog komiteta za sprovođenje Кonvencije za zaštitu kulturnih dobara u slučaju oružanih sukoba za period od pet godina.

Zadatak Кomiteta je da daje predloge, mišljenja i stručna obrazloženja u vezi sa merama koje je potrebno preduzeti kako bi se Кonvencija sprovela u svom pravnom i tehničkom aspektu, piše u odluci objavljenoj u Službenom glasniku. 

Novoobrazovani Komitet će takođe da učestvuje u promovisanju svrhe i značaja Кonvencije, da daje preporuke za koordinaciju rada na implementaciji Кonvencije u skladu sa nadležnostima različitih resora i komunicira sa svim zainteresovanim stranama. 

Vlada osnovala Savet koji će se baviti radom termoelektrana

Komitet će i da razmatra i predlaže saradnju sa relevantnim institucijama iz inostranstva, međunarodnim organizacijama i nacionalnim radnim grupama istog ili sličnog profila,  učestvuje u izradi plana aktivnosti za sprovođenje Кonvencije tako što predlaže njegovu sadržinu. 

Za predsednika Komiteta je izabran v.d. pomoćnika ministra za međunarodne odnose i evropske integracije u oblasti kulture (Ministarstvo kulture i informisanja) Stanko Blagojević. 

Komitet izveštaj o radu podnosi Narodnoj skupštini na svakih 90 dana. Članovima Komiteta ne pripada nikakva naknada za rad. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.