Srbija

11.05.2015. 20:32

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Mirabank stiže u Srbiju ove godine

Srbija

11.05.2015. 20:32

Mirabank iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) najverovatnije će početi da radi u Srbiji ove godine.
Ministar privrede Željko Sertić je rekao da je Mirabank investicija iz UAE od 300 miliona dolara i da će unaprediti privrednu saradnju i olakšati transakcije.
„Premijer Aleksandar Vučić i Vlada Srbije čine sve da poslovni ambijent bude još bolji i da poslovi idu lakše, što će unaprediti saradnju sa Emiratima“, rekao je Sertić. 
Sertić je rekao da samo njegovo ministarstvo trenutno ima pet zakona u proceduri koji će na leto biti usvojeni, a sve u cilju da se poslovni ambijent u Srbiji poboljša. 
Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio da obim robne razmene Srbije sa Ujedninjanim Arapskim Emiratima iz godine u godinu raste, a da je u prva tri meseca ove godine ostvarena polovina ukupne vrednosti prošlogodišnjeg izvoza iz Srbije. 
„Struktura naše robne razmene je dosta skromna, a obim daleko ispod stvarnih mogućnosti”, rekao je Čadež i dodao da je proširenje međusobne trgovine zadatak koji stoji pred našim privrednicima i privrednim asocijacijama u narednom periodu. 
„Ono što je želja PKS jeste da budemo podrška na tom putu. Srbija ni sa jednom zemljom do sada nije imala tako naglo intenzivirano oživljavanje saradnje kao sa Emiratima u poslednje tri godine“, rekao je Čadež. 
Ambasador UAE u Beogradu Džuma Rašid Al Daheri izjavio je danas da ima mnogo novih šansi i prilika za dalju dobru saradnju dve zemlje. 
„Naše dve vlade su imale dobru poslovnu saradnju proteklih godina, na obostranu korist. Nadam, se da će, u vremenu koje dolazi, ta saradnja biti još bolja“, rekao je on. 
Al Daheri je pozvao privrednike iz svoje zemlje da razmene iskustva s prijateljima i kolegama iz Srbije, jer možda neki primeri poslovanja iz UAE mogu da se primene i u Srbiji.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.