Srbija

12.05.2015. 17:51

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Hrvatska lutrija zbog svoje greške nije priznala dobitke igračima

Srbija

12.05.2015. 17:51

Zbog sopstvene greške u određivanju koeficijenata za hokejašku utakmicu između Češke i Nemačke, Hrvatska lutrija svojim igračima nije priznala dobitke.
Ona im je isplaćivala listiće sa koeficijentom „jedan“, pri čemu su igrači morali da na visinu svog uloga plate porez od 20 odsto.
Cela ekipa po Splitu, Omišu, Solinu, Trogiru i drugim mestima odlučila je u nedelju da iskoristi koeficijenat od 1,85, koliko je Hrvatska lutrija davala na opciju +2,5 na hokejašku utakmicu Češka – Nemačka koja se igrala u sklopu Svetskog prvenstva. 
Češka je do sada pobeđivala sve pred sobom i ta joj utakmica i nije bila toliko važna, a +2,5 je opcija da Česi na toj utakmici ne smeju da izgube sa više od tri razlike od inferiornih Nemaca. 
„Ja sam na jednom tiketu u njihovoj poslovnici u Velebitskoj ulici uplatio 1.500 kuna (oko 200 evra) za eventualni dobitak od 2.515 kuna, a u drugoj poslovnici Kroz Smrdečac uplatio sam 200 kuna za dobitak od 335 kuna. Obe moje uplate uredno su prošle njihovu autorizaciju, a ponuda na ovu opciju +2,5 visila je ceo dan u nedelju u svim poslovnicama Hrvatske lutrije“, rekao je Slobodnoj Dalmaciji igrač Darko Pereža. 
Međutim, kada je došao da naplati dobitak, rečeno mu je da je zbog greške koju je Lutrija sama napravila, ta utakmica „sporna“ i da se dobici ne isplaćuju, već da će mu uplata biti vraća, ali umanjena za porez s obzirom na to da se vraćanje uplate računa kao isplata dobitka sa koeficijentom 1,00. 
Pereža nije želeo da naplati svoj listić, već je sa nekoliko svojih „sapatnika“ otišao je u redakciju Slobodne Dalmacije da se žali. 
„Ovoga nema nigde na svetu! Privatna kladionica ovo nikome ne bi učinila, jer znaju da bi takvim potezima sigurno izgubili igrače, a Hrvatska lutrija je državna i baš ih briga“, kazao je Pereža, a prenosi Slobodna Dalmacija. 
Igrači koji su se žalili takođe pitaju da li bi Hrvatska lutrija priznala njihove listiće da je rezultat bio drugačiji.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Ako niko nezna ko je vlasnik gradjevine na KOpaoniku , zar to nemoze da drzava prisvoji . Ne vidim problem na nasoj teritoriji a nezna se ko je vlasnik.Pala valjda cela ta zgrada sa neba i bas tu na tom mestu .
    Ma zaudara SNS Smrdija do vasione , treba tu jedna velika , velika cistka po vertikali , ali do dole skroz . Prezrela je Srbija za tako nesto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.