Svet

13.05.2015. 10:54

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Microsoft investira u podvodnu infrastrukturu

Svet

13.05.2015. 10:54

Microsoft je objavio da je sklopio razna partnerstva sa konzorcijumima telekomunikacionih kompanija da bi optimizovao prenose među raznim delovima sveta, između ostalog i podvodnim kablovima.
Za tu softversku kompaniju, cilj je poboljšanje performansi njegove „cloud“ infrastrukture, objavljeno je na veb portalu pro.clubic.com. 
Microsoft želi da uzme učešće u investiranju budućeg podvodnog kabla NCPCN (New Cross Pacific Cable Network) koji će omogućiti povezivanje više lokaliteta, pre svega Kinu, Južnu Koreju, Tajvan i zapadnu obalu SAD. 
Microsoft je objavio i potpisivanje sporazuma s američkim telekomunikacionim operaterom Hibernia kako bi bile ponuđene brže veze između Kanade, Irske i Velike Britanije, kao i sa AkvaKomsom kako bi pozajmljivao kabl „AEKonekt“ pozicioniran između lokaliteta Širli (američka savezna država Njujork) i zapadne obale Irske. 
Softverska firma namerava da tako poveže svoju infrastrukturu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Osnova svih problema je glupa saobraćajna signalizacija, kakve nema nigde u Evropi i svako ko se vozio bilo kojom zemljom je to mogao da shvati. Policija smatra da su građani glupi, ali to vređanje u „zdravu pamet“ za posledicu ima da se ne poštuju nijedna pravila.
    Koren problema je u tome ko je napisao ZOBS i kakav je, a manjkav je sa svih strana. Policija meri radarom na izlazu iz sela gde ni mačke ni psi ne prelaze put jer je jedini cilj ŠTA? Pa uzimanje para, a ne bezbednost saobraćaja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.