Srbija

16.05.2015. 01:44

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Srpski Strawberry energy postavlja svoje solarne uređaje u Londonu

Srbija

16.05.2015. 01:44

Srpski startap Strawberry energy postavlja svoje solarne uređaje u Londonu, nakon što je osvojio nagradu za najinteresantniji startap na takmičenju Cognicity Challenge. 
Nakon tri meseca takmičenja u organizaciji kompanije Canary Wharf u Londonu, Strawberry energy je osvojio pilot projekat i pozvan je da primeni svoju tehnologiju u Canary Wharf poslovnoj četvrti Londona, saopštila je ova srpska kompanija.
Tokom programa, Strawberry energy radio je na razvoju nove tehnologije u saradnji sa svetskim ekspertima u oblasti „pametnih gradova” i najvišim nivoima menadžmenta kompanije Canary Wharf.
Kao rezultat, nastao je novi proizvod koji će još više obogatiti javni gradski prostor i iskustvo građana, a koji će premijeru doživeti u Londonu.
„Siguran sam da ćete postići veliki uspeh sa vašim Stroberi sistemima, za početak ovde u ‘Canary Wharfu’ a onda, nadam se i širom Velike Britanije i sveta. Čestitam”, rekao je na uručenju nagrade generalni direktor za održivi razvoj kompanije Canary Wharf Martin Getings.
Strawberry energy nastoji da unapredi javni gradski prostor i prilagodi ga potrebama današnje ‘mobilne generacije, sa pametnim solarnim instalacijama koje pružaju besplatno punjenje mobilnih telefona i internet, a uskoro i lokalne podatke o okruženju zahvaljujući ugrađenim senzorima.
To je razlog što te solarne platforme postaju mesta druženja, koja okupljaju građane oko ideje o obnovljivim izvorima energije.
„Ovo je velika prekretnica za nas i otvaranje jednog novog tržišta. Počastvovani smo što je Canary Wharf prepoznao naše tehnologije kao sastavne elemente njihove orijentacije ka ‘pametnom gradu’ i radujemo se postavljanju naše tehnologije u ovoj prestižnoj čevrti Londona”, rekao je osnivač i direktor Strawberry energy kompanije Miloš Milisavljević.
Strawberry energy je svetski prepoznata kompanija, sa višestrukim nagradama Evropske komisije i prestižnih evropskih i američkih organizacija.
Kroz EU programe i saradnju sa gradovima i telekomunikacionim kompanijama postavili su 13 javnih solarnih punjača i WiFi stanica nazvanih „Stroberi drveće”.
Osnivač kompanije Miloš Milisavljević je čest gostujući govornik na internacionalnim događajima koji se bave tematikom „pametnih gradova”, navedeno je u saopštenju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Subvencije se daju strancima, a domaćim ništa, možda računaju da su to tajkuni i dobro se omastili na grbači naroda, te nije im potrebna pomoć. S druge strane, subvencionišu se firme za dekoraciju kablova za automobile i oni koji teraju radnike da nose pelene. Ovakvim ponašanjem nikako BDP da mrdne iznad 3,5%, a perspektiva građanima je da u svojoj državi budu robovi, njihove plate su najniže u Evropi, standard takav je da su deseta beda u svetu, a okupirani su u mozgu svakojakim hvalospevima i bajkolažima i svakodnevna ponavljanja od papagaja bliskim vlastima, glavu zaboli slušatelje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.