Srbija

18.05.2015. 10:38

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Vlada Srbije subotičkom Masterplastu daje podsticaj od dva miliona evra

Srbija

18.05.2015. 10:38

Vlada Srbije podstaći će sa dva miliona evra izgradnju novog proizvodnog pogona subotičke kompanije za proizvodnju i promet građevinskog materijala Masterplast.
Posao bi trebalo da dobije više od 200 radnika.
Ugovor o dodeli sredstava za realizaciju investicionog projekta – izgradnje nove fabrike za proizvodnju staklene mreže potpisali su u Subotici ministar privrede Željko Sertić i direktor Masterplasta Tivadar Bunford. 
„Podsticaji služe za proširenje proizvodnje. Dakle, vi imate biznis plan kojim bi ova fabrika radila sa 50 radnika i investicijom od tri do četiri miliona evra. Vlada Srbije dodaje sredstva da bi se biznis plan povećao, dakle da dođemo do ovih 8,5 – 9 miliona i 205 radnih mesta“, rekao je Sertić. 
Ministar tvrdi da će na taj način podsticaji biti vraćeni u kratkom periodu kroz poreze i doprinose, dok će ova kompanija većim brojem zaposlenih imati i veći promet i izvoz, koji se procenjuje na 15 miliona evra. 
Direktor Masterplasta Tivarad Bunford očekuje da će prvi radnici biti zaposleni u avgustu ove godine, jer će prvih 2.000 kvadrata proizvodne hale biti završeno do 31. jula, dok će njen konačni kapacitet biti oko 12.000 kvadrata. 
Nova fabrika će imati 200 mašina za pletenje staklene mreže, godišnjeg kapaciteta od 60 miliona kvadratnih metara, što će kompaniji omogućiti povećanje godišnjeg izvoza za 15 miliona evra. 
„Masterplast će biti imati najveći kapacitet u regionu iz ove oblasti“, rekao je Bunford. On je posebno istakao da je potpisanim ugovorom kompanija oslobođena plaćanja poreza na dobit u narednih 10 godina. 
Masterplast YU, sa sedištem u Subotici je ćerka firma mađarskog Masterplasta. 
U Subotici postoji od 2002. godine kao deo grupacije koja pokriva južnu i istočnu Evropu. Do 2008. godine su se bavili samo trgovinom građevinskim materijalom, a od tada i proizvodnjom, jer je tada u Subotici izgrađen pogon za proizvodnju stiropora. 
Masterplast u Subotici trenutno zapošljava oko 150 radnika, snabdeva oko 1.000 građevinskih stovarišta u Srbiji, a stiropor proizveden u Subotici se isporučuje na gradilišta „od Luksemburga do Albanije“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. I biće još manje i manje… Nema para za investicije… Šta ste tražili, to ste dobili! Uvek su seljaci ovakvi i onakvi i pomaže se kojekome… ŽIVELA SRBIJA!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.