Srbija

25.10.2021. 15:04

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Srpski udžbenik „Digitalni svet“ je najbolji evropski udžbenik za prvake

Udžbenik „Digitalni svet 1“ domaćeg izdavača „Vulkan znanje“ čiji su autori Gordana Rackov i Arpad Pastor, osvojio je, na Frankfurtskom međunarodnom sajmu knjiga, priznanje za „Najbolji evropski udžbenik“ (Be...

Srđan Bajski

Srbija

25.10.2021. 15:04

Udžbenik „Digitalni svet 1“ domaćeg izdavača „Vulkan znanje“, čiji su autori Gordana Rackov i Arpad Pastor, osvojio je na Frankfurtskom međunarodnom sajmu knjiga priznanje za „Najbolji evropski udžbenik“ (Best European Learning Material Awards – BELMA), u kategoriji za prvi razred osnovne škole. 

Nagradu su dodelili Sajam knjiga u Frankfurtu, Međunarodna asocijacija za istraživanje udžbenika i obrazovnih medija i Evropsko udruženje izdavača udžbenika. 

Međunarodni žiri iz nekoliko evropskih zemalja je prepoznao „Digitalni svet 1“ kao inovativan i najbolji evropski udžbenik za osnovno školsko obrazovanje, navodi se u saopštenju izdavača. 

Proglašenje je održano 20. oktora putem ZOOM aplikacije, a nagradu je u ime „Vulkan znanja“ preuzela urednica Milica Cvetinović.

Ovaj udžbenik bavi se temama iz oblasti informatike i računarstva, a cilj autora bio je da se učenici zainteresuju za novi predmet kroz različite zadatke i igrovne aktivnosti koje će im pomoći da se upoznaju sa osnovama programiranja. Učenici mogu, da nauče kako da bezbedno koriste internet i kako da algoritamski razmišljaju. 

Pored štampanog, postoji i digitalni udžbenik, koji sadrži 3D animacije, video i audio-zapise, interaktivne testove, obrazovne alate i igre za razvoj različitih kognitivnih veština.

„Ovo veliko priznanje ‘Vulkan znanju’, potvrda je za posvećenost kvalitetu udžbenika koju negujemo od samog početka, ali i dobar način za promociju Srbije, našeg obrazovanja i izdavaštva“, izjavila je Nada Osmajić, direktor „Vulkan znanja“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.