Srbija

18.05.2015. 21:24

Tanjug, Sputnjik

Autor: Nova Ekonomija

Fijat može bescarinski u Rusiju, ali uz uzajmnu kvotu

Srbija

18.05.2015. 21:24

Rusija bi mogla da podrži zahtev Srbije da joj se omogući ograničeni bescarinski uvoz putničkih vozila marke fijat, ali u okviru uzajamne kvote.
„Uzimajući u obzir obraćanje Srbije da joj se u okviru važećeg režima slobodne trgovine omogući uvoz putničkih vozila marke „fijat”, odgovarajući ruski resori smatraju da je moguće podržati zahtev u okviru uzajamne kvote“, navela je pomoćnica ruskog ministra za ekonomski razvoj Jelena Laškina u pisanoj izjavi za sajt Sputnjik Srbija.
Laškina je dodala i da realizacija zahteva Srbije traži dodatnu razradu sa državama članicama Evroazijskog saveza, podsećajući da je to pitanje izneto na razmatranje Evroazijskoj ekonomskoj komisiji. 
Sputnjik podseća da je ministar privrede Srbije Željko Sertić nedavno izjavio da bi prvi kontingent „Fijatovih“ vozila proizvedenih u Kragujevcu mogao da bude izvezen u Rusiju već ovog meseca, ili početkom juna.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Ako ja prodam moja imanja na crnogorskom primorju za 10 milona eura i ulozim u posao neki u Vranje tipa, fabrika plastičnih wc šolja koje bih izvozio u Crnu Goru, onda ću i ja da dobijem još 10.000.000 eura od naprednjaka.
    Gori su od DPS i Mila koji nema što nisu opljačkali… Borite se ljudi da te pare ulažu u puteve i infrastrukturu za domaće privrednike…. Kao i borbu protiv korupcija da narod može da radi. POgledajte gradonačelnike u Nišavskom okrugu i okolini, sve migranti morlaci (ne srbi), iz Crne Gore koji nama ođe finansiraju DPS javno…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.