Svet

20.05.2015. 10:14

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Luksotika poklonila zaposlenima akcije vredne 9 miliona evra

Svet

20.05.2015. 10:14

Osnivač italijanske kompanije za proizvodnju naočara Luksotika odlučio je da obraduje svojih 8.000 zaposlenih poklonivši im akcije u vrednosti od 9 miliona evra.
Kako prenosi AFP, Leonardo del Vekio, drugi najbogatiji Italijan, podelio je svojim radnicima 140.000 deonica Luksotike za svoj 80. rođendan.
„Veliko hvala zaposlenima kompanije u Italiji koji su najzaslužniji za uspeh Luksotike“, naveo je u svom saopštenju velikodišni gazda. 
„Ovim malim gestom, želim da pokažem koliko su mi radnici važni. Iskreno verujem da smo jedna porodica“, istakao je on. 
Kompanija „Luksotika“, koja poseduje brendove kao što su Rej Ban i Okli, zabeležila je prošle godine rekordni profit, a 2015. je započela u velikom stilu, povećanjem profita u prvom kvartalu za blizu 34 odsto, zahvaljujući pre svega naglim porastom prodaje u Severnoj Americi.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Mi smo pametniji od Rumuna. U škole smo umesto više časova informatike gurali veronauku, a sada ćemo da nametnemo testove i dodatne retroaktivne razlike u porezima i doprinosima IT sektoru, jedinoj grani koja je uspešno sa kućnih adresa bez trunke pomoći države donosila čist prihod u devizama ovoj bedi ovde. Bombastični naslovi i sadržaji u devet tačaka sa ciljem da zastrašuju su već poslali jedan broj programera u ambasade sa zahtevima za vize. Manjak stručnjaka će dopuniti verovatno Indijci i Kinezi. Welcome to Serbia! Tri meseca bez poreza a onda i vama cap!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.