Svet

20.05.2015. 10:23

Index

Autor: Nova Ekonomija

Kameron želi da uvede obavezan rad za mlade

Svet

20.05.2015. 10:23

Dejvid Kameron planira da prisili mlade ljude da rade najmanje 30 sati nedeljno za delić minimalca kako bi ostvarili socijalna prava, pišu britanski mediji.

Prema predlogu, mladi koji su bez posla, ne pohađaju školu ili duže od šest meseci moraju obavljati obavezan „rad za zajednicu“, na primer u staračkim domovima ili lokalnim dobrotvornim društvima.

Kameron namerava da ukine sadašnju naknadu za nezaposlene osobama od 18 do 21 godine starosti i zameni je već najavljenom „naknadom za mlade“ u iznosu od 57.35 funti nedeljno, ili 1.91 funti po satu. 

Premijer je u najavi programa utvrdio da će on „efikasno ukinuti dugotrajnu nezaposlenost mladih“. 

Red, rad i disciplina 

„Naše reforme nisu samo o štednji novca. One će izmeniti živote i stvoriti zemlju koja nagrađuje rad i svakom daje šansu za bolju budućnost. To je razlog zbog kojeg preduzimamo dalje korake da mladim ljudima pomognemo da naprave nešto od svojih života. Naš je cilj u sledećem sazivu parlamenta efikasno aboliramo dugotrajnu nezaposlenost mladih. Mi želimo da ih oslobodimo već pohabanog puta od škole do berze rada i života na socijalnim davanjima, „rekao je. 

Premijer je dodao da mladim ljudima treba „radno iskustvo, red i disciplina koji dolaze svakodnevnim odlaskom na posao“ dok traže rad na neodređeno vreme. 

„Oni od prvog dana moraju da shvate da socijala nije jednosmerna ulica,“ rekao je. „Da, mi ćemo im pomoći, ali nema više nečeg ni za šta. Oni moraju vraćati zajednici“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Sto sesnaest dana po jedan MILION DINARA; gde idu te parde koje od nas poreskih obveznika uzima drzava!? Hocemo da znamo zasto i kome idu te pare!? TO JE NASE USTAVNO PRAVO!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.