Svet

09.11.2021. 15:06

TechCrunch+

Autor: Nova Ekonomija

Apple neće zatvoriti App Store tokom praznika

Epl obaveštava da neće zatvoriti svoju prodavnicu aplikacija (App Store) tokom praznika, kao što je to činio ranijih godina, radi prijava programera. Programeri su većinom podržali ovu promenu smernica jer su se ranije plaši...

Foto: Pixabay

Svet

09.11.2021. 15:06

Tehnološka kompanija Epl obaveštava da neće zatvoriti svoju prodavnicu aplikacija (App Store) za nove proizvode tokom zimskih praznika, kao što je to činio ranijih godina. Programeri su većinom podržali ovu promenu smernica, jer su se ranije plašili da će im biti onemogućeno da izdaju hitne ispravke grešaka ili druga neophodna ažuriranja tokom jedne od najprometnijih sezona za aplikacije. 

Obično se Eplova usluga App Store Connect u potpunosti zatvora za vreme Božićnih i novogodišnjih praznika, što znači da bi programeri morali da završe najvažnija ažuriranja aplikacija pre njenog gašenja krajem godine. 

Ove godine, međutim, Epl kaže da će Apple store raditi tokom praznika, ali nagoveštava manji broj zaposlenih za vreme praznične sezone, napominjući da bi pregledi „možda potrajali duže“ u periodu od 24. do 28. novembra i od 23. do 27. decembra.

Budući da kupci otvaraju nove Ajfone i druge Apple uređaje koje su dovili kao poklon, ujedno i traže nove aplikacije za instaliranje ili ponovno preuzimanje.

Ovim se, povećava upotrebu App Store-a u četvrtom kvartalu jer potrošači tragaju za novim aplikacijama i igrama koje će isprobati  tokom poslednjih meseci u godini, dok imaju manje obaveza na poslu.

Apple odlaže povratak u kancelarije zbog novog talasa pandemije
Slovenci kolektivno tužili kompaniju Apple

Promena dolazi u trenutku kada je Epl pod pojačanim nadzorom regulative širom sveta zbog svog poslovnog modela App Store, koji zahteva od programera da plaćaju Appleu proviziju prilikom preuzimanja plaćenih aplikacija, kupovine u okviru aplikacije i pretplate. 

Epl možda ne želi da zakonodavcima i kritičarima daje dodatnu „municiju“ zatvaranjem svoje platforme za preuzimanje aplikacija, koju pokreću upravo te provizije za programere, s obzirom da je deo njegovog argumenta prikupljanje provizije da bi koristio svojoj zajednici programera.

Kompanija je možda jednostavno shvatila da povećan promet tokom praznika čini najgori period u godini za zatvaranje prodavnice i konačno je rešila taj problem.

Nije detaljno navedeno u kojoj meri smanjuje broj zaposlenih tokom praznične pauze, da li će se više oslanjati na izvođače tokom ovog perioda niti je objašnjen bilo koji drugi aspekt vezan za ovu promenu. Epl još uvek nije detaljnije komentarisao ovu promenu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.