Srbija

26.05.2015. 14:54

Blic

Autor: Nova Ekonomija

Užice tekuću likvidnost ‘pokriva’ od Lidlovog novca

Srbija

26.05.2015. 14:54

Grad Užice odustaće od podizanja kredita za tekuću likvidnost od 50 miliona dinara, jer će novac za to namiriti od novca koji će platiti trgovinski lanac Lidl.
Ove sedmice, kako je najavio je gradonačelnik Tihomir Petković, biće potpisan ugovor sa „Lidlom“ koji je na tenderu za prodaju parcele u kompleksu nekadašnje kasarne kupio 70 ari placa i na kome će, prema obećanjima Nemaca, nići tržni centar na 2.500 kvadrata.
Pacrela u bivšem vojnom objektu prodata je za 600.000 evra. 
„Lidl je do sada uplatio 25 odsto, a posle potpisivanja ugovora izmiriće i preostalih 450.000 evra“, saopštio je Petković. 
Milan Vitić, gradski većnik čiji je resor privreda, kaže da je dolazak „Lidla“ prvi korak da kasarna postane poslovna zona. 
„Grad je u obavezi da na tom prostoru uradi priključke za vodovod i kanalizaciju, kao i pristupni put. Troškovi za komunalno opremanje su oko osam miliona dinara, ali će grad po tom osnovu prihodovati 8,5 mliona pa nećemo biti na gubitku“, naveo je Vitić. 
Market „Lidla“, prema planovima ovog investitora, trebalo bi da bude otvoren naredne godine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Novinar bi morao imati bar osnovno poznavanje ekonomije i domaćeg zakonodavstva vezano za temu o kojoj piše. Ovo je nivo čaršijskog naklapanja, ali zadovoljava cilj: kritika vlasti. Česte su u tekstovima materijal e greške, što se ne bi smelo dešavati. Kao da niko nije pročitao tekst pre puštanja u štampu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.