Srbija

27.05.2015. 17:10

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Budžet plaća 493.505 radnih mesta

Srbija

27.05.2015. 17:10

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički izjavila je da se iz budžeta plaća 493.505 radnih mesta.
Prema njenim rečima, u to spadaju i zaposleni na određeno vreme i po ugovoru o delu, koji po zakonu ne ulaze u plate. Ona je navela da je u izvršnoj vlasti zaposleno 410.979 ljudi.
Iz budžeta Srbije se plaća 4.360 radnih mesta u sudskoj i zakonodavnoj vlasti, u lokalnim samoupravama 77.368, dok se u nezavisnim regulatornim telima plaća 719 ljudi, navele je Udovički na sednici Ekonomskog kokusa Skupštine Srbije. 
Udovički je rekla da ima prostora za unapređenje efikasnosti državne uprave i da smanjenje zaposlenih u naredne tri godine mora da se sprovede pažljivo, odmereno i promišljeno. 
Predstavljajući Nacrt zakona o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru i Nacrt zakona o platama u javnom sektoru, Udovički je rekla da će smanjenje troškova zaposlenih u državi biti moguće ne samo smanjenjem broja zaposlenih i smanjenjem plata, već i boljom organizacijom.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.