Vesti iz zemlje

07.12.2021. 11:32

saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Oliver Brak, novi direktor za operacije NSM Engineering

Oliver Brak novi je direktor za operacije (Chief Operating Officer) švajcarske softverske kompanije NSM Engineering, čiji najveći tehnološki centar godinama posluje u Srbiji, navodi se u saopštenju. Brak će biti zadužen za...

Foto:NSM Engineering

Oliver Brak novi je direktor za operacije (Chief Operating Officer) švajcarske softverske kompanije NSM Engineering, čiji najveći tehnološki centar godinama posluje u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Brak će biti zadužen za optimizaciju procesa i razvoj novih servisa. Prethodno, radio je na poziciji direktora za DevOps (development, operation) sektor i partnera u švajcarskoj kompaniji Zühlke Engineering gde je bio odgovoran za dizajn, projekte klijenata i razvijanje internih kompetenci. Zajedno sa timom od 30 eksperata, rukovodio je, održavao i razvijao softvere klijenata.

Brak je, takođe, dve godine radio u Beogradu kao direktor, gde je bio odgovoran za ceo razvitak tehnološkog centara za Zühlke Engineering, navodi se u saopštenju ove kompanije. 

Najavljene promene u menadžmentu kao i u Izvršnom odboru od januara 2022. godine, doprineće, kako se navodi, daljem razvoju centara u Beogradu, Kragujevcu i Nišu, gde NSM pod imenom enjoy.ing zapošljava više od 250 ljudi.

Kako objašnjavaju u NSM Engineering-u, tokom 2021. godine, uspeli su da dodatno razviju svoje poslovanje i da pokrenu projekte sa brojnim novim klijentima, ali kako bi bolje odgovorili na potrebe rastućeg tržišta i potrebe klijenata, odlučili su da pojačaju Izvršni odbor.

Osim toga, na poziciji direktora za ljudske resurse (Chief Human Resource Officer), Arnoud A. Douv preuzeće vodeću ulogu u svim pitanjima koja se tiču zaposlenih u NSM grupi. Douv je osnivač i partner konsultantske kompanije „i opener AG“ koja je specijalizovana za biznis i liderstvo, transformaciju i razvoj kulture.

Ima multinacionalno iskustvo kroz različite pozicije u seniorskom menadžmentu kao što je COO i direktor ljudskih resursa u kompanijama kao što su Swiss Re, Jet Aviation i Julius Bär, navodi se u saopštenju.

Arnoud A. Douv i Oliver Brak, počeće sa radom 1. januara, odnosno 1. februara 2022. godine.

„Trenutno postoji rastuća potreba za razvojem softvera i usluga u celoj našoj grupi. Uz jačanje i unapređenje kompetencija u Izvršnom odboru odnosno u menadžmentu, nastavićemo sa uspesima i rastom. Želimo da optimizujemo ono što nudimo klijentima na najbolji mogući način, a Oliver i Arno će doneti nove ideje i impulse zahvaljujući dugogodišnjem međunarodnom iskustvu“, istakao je Oliver Marjanović, izvršni direktor (CEO), NSM Engineering-a.

„Veoma smo zadovoljni što smo pridobili Olivera i Arnoa za NSM. Sa njihovim sveobuhvatnim iskustvima, ionako već dobra baza za uspeh NSM-a biće učvršćena. Planiramo da iskoristimo ovo za dalji razvoj naše kompanije“, izjavio je Rodžer Študer, član Borda direktora i vlasnik NSM Engineering-a.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.