Srbija

10.12.2021. 12:38

Nevena Petaković

Autor: Nova Ekonomija

Zbog renoviranja objekta Ministarstva finansija menja se urbanistički plan

Na inicijativu Ministarstva finansija pristupilo se izmeni i dopuni Plana detaljne regulacije za deo bloka između Ulica Admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Nemanjne, kako bi se omogućila rekonstrukcija i dogradnja objekta u Balkansko...

Orjen/Wikimedia

Srbija

10.12.2021. 12:38

Na inicijativu Ministarstva finansija pristupilo se izmeni i dopuni Plana detaljne regulacije za deo bloka između Ulica Admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Nemanjne, kako bi se omogućila rekonstrukcija i dogradnja objekta u Balkanskoj ulici (na katarstasrskoj parceli 806/7). Objekat će koristiti Ministarstvo finansija. 

„Ovom izmenom stvoriće se uslovi renoviranja objekta u skladu sa savremenim tendencijama i važnim zakonskim regulativama i podzakonskim aktima koji uređuju ovu oblast, i omogućavaju korišćenje objekata za potrebe Ministarstva finansija“, piše u Nacrtu izmene Plana. 

U Nacrtu se navodi da je planirana parcela orijentacione površine 2.123 metara kvadratnih i da se zadržava jedan objekat na njoj. 

Dozvoljena je rekonstrukcija, dogradnja, adaptacija, sanacija, investiciono i tekuće održavanje objekata. 

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je javni uvid u Nacrt izmena i dopuna plana detaljne regulacije za deo bloka između ulica Admirala Geprata, Кneza Miloša, Balkanske i Nemanjine. Javni uvid traje od 9. do 23. decembra.

Ministarstvo finansija u julu ove godine raspisalo je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju objekta u ulici Balkanska 53 u Beogradu.

Na toj adresi nalazi se nekadašnji vojni objekat, a u tenderskoj dokumentaciji se navodi da je kompleks napušten 2010. godine i da nije u namenskoj funkciji.

„Objekat je izgrađen na katastarskim parcelama broj 806/6 i 806/7 u katastarskoj opštini Savski Venac. Na katastarskoj parceli 806/7, ukupne površine 1052 metara kvadratnih, nalazi se objekat neto površine 7913 m2. Na katastarskoj parceli broj 806/6, ukupne površine 898m2, prostire se parking. Objekat ima glavni ulaz, iz Balkanske ulice 53 i jedan pomoćni ulaz iz dvorišta“, pisalo je u tenderskoj dokumentaciji. 

Posao izrade projektno-tehničke dokumentacije dobila je u avgustu firma Mašinoprojekt Kopring, koja je bila jedini ponuđač.

Ko budući korisnici objekta planirani su: Uprava carina, CFCU, Sektor za drugostepeni carniski i poreski postupak, Uprava za javni dug, Uprava za igre na sreću, Uprava za duvan, Uprava za slobodne zone.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.