Srbija

10.06.2015. 22:11

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Struja neće poskupeti pre 1. avgusta

Srbija

10.06.2015. 22:11

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da će vlada razgovarati o ceni struje, da će javnost biti obaveštena uskoro, a da poskupljenje neće uslediti pre 1. avgusta.
Premijer je na konferenciji za novinare, nakon razgovora sa evropskim komesarom za energetiku Marošom Šefčovičem, rekao da vlada radi na tome da struja poskupi u što manjem procentu, budući da je svestan da građanima Srbije nije lako.
Vučić je rekao da se nada da će građani osetiti boljitak „po svojim džepovima od reformskih mera koje će doći najkasnije tri meseca nakon toga“. 
Istovremeno je ukazao da ni zaposlenima u EPS-u nije lako i da je povećanje cene struje bitno kako bi njihova kompanija radila bolje. 
U vezi sa razgovorima koji su vođeni sa MMF-om, Vučić je rekao da to nisu razgovori sa neprijateljem, već sa institucijom koja želi dobro Srbiji, ali da Vlada Srbije bolje razume potrebe i situaciju svojih građana. 
Vlada će, kako je rekao, zaštititi najsiromašnije, jer želi da smanji procenat poskupljenja struje. 
On je najavio da će večeras biti nastavljeni razgovori i da očekuje da će sutra vlada izaći sa rezultatom. 
„Moramo donositi hrabre i teške odluke. Uveren sam da će ljudi biti zadovoljni finalnim rezultatom, boljim životom“, rekao je premijer ukazujući i na dobre ekonomske rezultate. 
Na osnovu fiskalnih podataka, deficit će i u junu biti značajno manji od planiranog, najavio je Vučić i dodao da će Srbija biti, prema visini deficita, među šest najboljih evropskih zemalja, a u 2016. među prvih pet.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.