Srbija

11.06.2015. 19:32

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Kineski investitori zainteresovani za ulaganja u Beogradu

Srbija

11.06.2015. 19:32

Gradonačelnik Siniša Mali predstavio je Beograd na vodi delegaciji kineskih privrednika koji su zainteresovani za ulaganja u Srbiju.
Mali je delegaciju kineskih privrednika ugostio u zgradi Beogradske zadruge, a tom prilikom im je poručio da su dobrodošli da ulažu u Srbiju i Beograd.
Predstavljajući „Beograd na vodi“, Mali je između ostalog rekao da je reč o projektu vrednom oko 3,5 milijardi evra, da će biti izgrađeno oko dva miliona kvadrata, da će se sa izgradnjom prve dve zgrade početi krajem avgusta ili u septembru, da će u prvoj fazi radova biti izgrađena kula, šoping mol, nekoliko zgrada… 
U izjavi novinarima Mali je rekao da je veoma važno da se iskoristi svaka prilika i da se predstave potencijali Beograda i cele Srbije, jer što veći broj investitora bude privučen, veća je šansa da će biti izgrađene nove fabrike i otvorena nova radna mesta. 
Predstavnica kineske delegacije Linda Vang i predsednik grupacije koja se pretežno bavi investiranjem u nekretnine, istakla je da je u toku proces istraživanja i traganja za konkretnim projektima. 
Kako je navela, u Beogradu boravi u poseti grupacija kineskih biznismena koji posluju u inostranstvu, imaju iskustva sa investiranjem u inostranstvo i zainteresovani su za investiranje u Srbiju. 
„Gledajući ove projekte možemo da shvatimo kako će izgledati Beograd u narednim godinama i to nam je signal da treba da investiramo u Srbiju“, rekla je Vang i dodala da promene koje će se dešavati u Beogradu, između ostalog u oblasti saobraćaja i uređanja priobalja, daju dodatnu veru da se sigurno može investirati. 
„Gradonačelnik Siniša Mali je mlad i vitalan i mislimo da će i razvoj Beograda pokazati vitalnost“, primetila je Vang.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Molim vas, objasnite nam sta znaci to usvajanje na skupstini za moje dete koje ima 22 godine , a dijagnozu ima od 2001godine ustanovljenu u Mancesteru u Engleskoj, sve godine je pacijenz 0Tirsove, dr Goran Citurilo , terapija vimizim je je spas njegovog zivota, a mi cekamo jer je napunio 18god i spada u odrasle pacijente. Niko vise tu decu i ne pominje prepusteni smo samo bogu i sami sebi
    Hvala. Mama Stefana Velicanin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.