Svet

16.06.2015. 22:12

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Boing odlaže isporuku aviona Rusima, moguće otkazivanje ugovora

Svet

16.06.2015. 22:12

Isporuke 22 nova aviona boing 787 drimlajner ruskom Aeroflotu mogu ponovo biti odložene, rekao je izvor blizak savetu direktora Aeroflota.
„Konačnu odluku o tim avionima doneće savet direktora kompanije“, kazao on na međunarodnom avio-kosmičkom salonu „Pariz er šou 2015“ agenciji Tas.
Izvor nije odbacio mogućnost potpunog raskida ugovora o isporuci „drimlajnera“. 
Kako je novinarima na pariskom avio-salonu rekao generalni direktor Aeroflota Vitalij Saveljev: „Ti avioni nisu isporučeni na vreme, zato sada okrivljujemo Boing za tu situaciju“. 
Predsednik Boing komercijalnih aviona Rej Koner rekao je ranije na pres konferenciji u Buržeu da: „Situacija u ruskoj ekonomiji otežava ispunjavanje ugovora o isporuci stranih aviona ruskim avio-kompanijama“. Pri tome on nije ni potvrdio ni negirao odluku Aeroflota o odlaganju ugovora o isporuci „boinga 787“, naglasivši da se pregovori nastavljaju. 
Boing bi mogao da nađe druge potencijalne kupce za te avione, jer je njihova isporuka predviđena do 2019. godine, rekao je Koner. 
Aeroflot je 2007. godine naručio 22 aviona „boing 787 drimlajner“. Prvobitno isporuke je trebalo da počnu 2014. godine, ali su pomerene na 2016. godinu, podsetio je Tas.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Bravo za vladu Srbije i predsednika Vučića. Pirot je na koridoru 10, ima investicije i pare. Zaječar ne može bez pomoći, jer je van koridora i još uvek nema investicija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.