Svet

18.06.2015. 21:26

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Da li je Putin slamka spasa za Grčku?

Svet

18.06.2015. 21:26

Sastanak grčkog premijera Aleksis Cipras i ruskog lidera Vladimira Putina izazivao je spekulacije hoće li tamo Grci dobiti toliko nedostajući novac Atini.
Cipras će posetiti Moskvu sa četiri grčka ministra, a sa Putinom će se sastati u Sankt Peterburgu, precizirala je agencija.
Nedoumice zapada, hoće li Cipras naći finansijere na istoku kratko su trajale pošto je zamenik ruskog ministra finansija, Sergej Storčak, izjavio je da Grčka nije tražila finansijsku pomoć Ruske Federacije. 
On je precizirao da Cipras boravi u Moskvi kako bi razgovarao o zajedničkim projektima a ne da traži novčanu pomoć. 
„Nije bilo nikakvog zahteva. Nema sredstava u našem budžetu kako bismo obezbedili novac“, izjavio je Storčak Rojtersu na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu. 
I direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard upozorila je Grčku da joj neće biti odobreno dodatno vreme za otplatu duga teškog 1,6 milijardi evra, koji na naplatu stiže krajem meseca. 
„Neće biti grejs perioda, nema odlaganja još mesec ili dva, kao što se spekulisalo, rok je 30. jun“, bila je jasna Lagard, prenosi agencija Frans pres. 
Nemački ministar finansija Volfgang Šojble ocenio je da su male šanse za postizanje sporazuma između Grčke i njenih kreditora na sastanku u Luksemburgu, a takvao je i mišljenje grčkog ministra finansija Janisa Varufakisa. 
Na pitanje novinara da li očekuje da bi sporazum sa kreditorima mogao biti postignut na sastanku ministara finansija evrozone u Luksemburgu, Varufakis, koji boravi u poseti Parizu, odgovorio je: „Ne mislim da će doći do sporazuma, jer je sada na političkim liderima da dođu do dogovora.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. nije tvoja zasluga za to? Bilo bi bolje da se g-dja bavi zdravstvenim problemima svojih kolega i svojih koalicionih partnera, jer ona je pre svega psihijatar. Gde su njena deca i njeni unučići? Uostalom što bih njoj i verovala, kada oni svi kako zinu lažu, a ko laže taj i krade, a ko krade ide na sud, pa u zatvor. Hvali se dotična, da nikada nije dva puta obukla istu garderobu.psihijatar? Nije ni čudo što ulicama šetaju psihopate, povratnici silovatelji, otmičari maloletnih devojčica. Baci svoju diplomu, neka ti Mića Mega sega ištanca novu, kao što je i tvojim kolegama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.