Svet

22.06.2015. 10:22

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Kina ima milione milonera

Svet

22.06.2015. 10:22

Kina je prošle godine imala četiri miliona milionera, što je najveći broj u svetu posle SAD.
Rast broja milionera je pre svega zahvaljujući rastu akcija na berzama koje su podstakle jačanje bogatstva u privatnom sektoru, pokazala je anketa američke istraživačke firme Boston konsalting grup (BCG).
Od tog broja, prošle godine je evidentiran milion novih milionera, što predstavlja najveći rast međju svim državama sveta, navodi kompanija, a prenosi agencija Frans pres. 
U SAD je prošle godine bilo sedam miliona milionera, najviše u svetu, dok je treće mesto, iza Kine, zauzeo Japan sa milion milionera, navodi BCG. 
Rast bogatstva privatnika u Kini podstaknut je mahom investicijama u lokalne deonice. Indeks Šangaj kompozit je prošle godine bio najuspesnsiji berzanski indeks u Aziji uz rast veći od 50 odsto. 
„Snažno berzansko poslovanje u regionu Azije i Pacifika, isključujući Japan, značajno je uvećalo vrednost postojećih sredstava“, navodi se u izveštaju. 
Prema izveštaju „Forbsa“, Kina je u aprilu imala rekordnih 400 milijardera, zahvaljujući rastu akcija.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Pa postovani, da nije tih nemedicinskih radnika, Vi ne biste znali ni koliko ljudi rade u zdravstvu, a o primanju plata ili o izvodjenju operacija necu ni da pricam!! Da li Vi lekari mozete da lecite pacijenti, ako nemate osnovno struju, vodu, gazu, flaster, ko je to nabavio, ko to placa?? Isti onaj nemedicinski radnik koji Vam daje platu i broji broj zaposlenih u zdravstvu i deli ih na medicinske i nemedicinske!!!!!!!!!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.