Svet

23.06.2015. 00:24

Capital.ba

Autor: Nova Ekonomija

Austrijanci smatraju da nema dobrog života bez 3.000 evra mesečno

Svet

23.06.2015. 00:24

Vrednim radom i dobrim obrazovanjem nemoguće je biti finansijski nezavisan, tvrdi većina Austrijanaca u aktuelnoj studiji Alianc grupacije.
Većina njih smatra da je dobar život moguć tek sa 3.000 evra mesečnih prihoda, prenose bečki mediji.
U proseku Austrijanci tokom života kroz rad zarade oko milion evra, a čak 90 odsto smatra da su njihova primanja niska ili prosečna. Oni veruju da put ka bogatstvu može da vodi samo preko nasledstva ili dobitka na lotu, pokazuje studija Alianc grupacije. 
Da bi mogli dobro da žive, Austrijanci žele prihode u visini od 3.000 evra mesečno, gotovo dvaput više od stvarnog prosečnog neto prihoda. 
Glavni analitičar grupacije „Alianc“ Martin Brukner kaže da je „88 odsto Austrijanaca mišljenja da novac vlada svetom i svaki drugi je uveren da nema dovoljno novca da može bezbrižno da živi“. 
Anketa pokazuje da mnogi strahuju da je teškim radom gotovo nemoguće postati finansijski nezavisan i priuštiti sebi sve. 
Samo devet odsto zaposlenih definiše svoje aktuelno primanje visoko, a gotovo niko nije rekao da su jako visoki prihodi koje ostvaruju. 
Uzor na putu do bogatstva Austrijancima je Didi Matešić, vlasnik „Red bula“, a tek potom zatim slede Bil Gejts, Frenk Stronah, Voren Bafet, prenose agencije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Dopada mi se jako to sto Ivana govori i radi i voleo bih da kao njen stariji kolega budemo u kontaktu. Imam u vidu i to sto smo oboje levicari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.