Srbija

07.02.2022. 17:07

Nevena Petaković

Autor: Nova Ekonomija

CTP gradi najveći logistički centar u Srbiji, podnet zahtev za procenu uticaja

Površina preko 135 hiljada kvadrata....

Pixabay

Srbija

07.02.2022. 17:07

Kompanija CTP planira da gradi skladišno-poslovni kompleks u Novom Beogradu čija će ukupna površina biti preko 135 hiljada metara kvadratnih. 

Investitor, CTP PROPERTY ALPHA, podneo je Sekretarijatu za zaštitu životne sredine zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu izgradnje ovog kompleksa. Zahtev je na javnom uvidu do 21. februara.

CTP je januaru 2021. kupila 27,5 hektara zemljišta kako bi razvila „CTPark Belgrade City“, a Tehnomanija je unapred iznajmila 50.000 metara kvadratnih prostora, piše na sajtu ove kompanije. 

Na sajtu piše i da izgradnja ovog kompleksa trebalo da počne 2022. godine, a da je prva primopredaja planirana za prvi kvartal 2023. 

Kako je ranije najavljivano ovo bi trebalo da bude najveći logisitčki i tehnološki objekat u Srbiji koji će se nalaziti 6 kilometara od centra Beograda, dva od Novog Sada i pet kilometara od beogradskog aerodoroma „Nikola Tesla“. 

Kompleks će se graditi u tri faze i služiće za skladištenje robe široke potrošnje. 

Prema planiranom rešenju gradiće se skladišno – poslovni objekti, prateći sadržaji i interne saobraćajnice. 

Za izgradnju kompleksa namenjene su dve katastarske parcele (492/1 i 492/2) na Novom Beogradu, ukupne površine 274.851 metara kvadratnih (27,5 hektara). Pristup parceli biće moguć sa Megarske ulice.

Zemljište pod objektima iznosiće 121.322 m2, a ukupna površina svih etaža 135.513 m2, piše u dokumentaciji.  

Zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu/Printskrin

CTP PROPERTY ALPHA je osnovana 18. decembra 2020. godine i deo je holandske kompanije CTP koja se bavi razvojem industrijskih i logističkih parkova. Kompanija je na srpsko tržište došla 2017. godine, a posluje, pored Beograda, u Novom Sadu i Kragujevcu. 

CTP navodi da njen protfolio obuhvata 7,1 milion kvadratnih metara prostora koji se može zakupiti i da njenu mrežu zakupaca čini preko 700 različitih kompanija na svetu, što je čini vodećom u oblasti razvoja industrijskih parkova u zemljama Centralne i istočne Evrope. 

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) Novog Sada je 16. novembra, neposrednom pogodbom, prodala plac od 86.262 kvadratna metra „CTP Investu“, koji sa japanskim Nidekom ima zajednički sporazum o investiranju, pisao je 021.  CTP Invest će, po zahtevima Nideka, izgraditi pogon i potom će ga japanskoj kompaniji dati u zakup.

Kompanija je saopštila u decembru da je će, nakon završetka izgradnje proizvodnog pogona u CTParku u Novom Sadu, u ime japanske kompanije Nidek, povećati udeo na tržištu industrijskih nekretnina u Srbiji na 65 odsto. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.