Svet

24.06.2015. 16:08

B92

Autor: Nova Ekonomija

MMF ispostavio uslove Grčkoj

Svet

24.06.2015. 16:08

Međunarodni monetarni fond tražio je od Grčke, između ostalog, oštrije penzione reforme i podizanje stope PDV-a, prenosi Gardijan.
Osim toga MMF insistira i na podizanju poreza na dobit preduzeća, kao i dodatno rezanje javne potrošnje, što je sve van „crvene linije” koju je Atina zamislila.
MMF takođe traži i da se pravila o prevremenom penzonisanju donesu što pre, ali se u listi zahteva nalazi i niža stopa PDV na grčkim ostrvima. 
Kreditori Grčke su jutros dostavili Atini revidirani plan reformi, neophodan za odblokiranje isplate preostale kreditne pomoći Grčkoj, ali je zvanična Atina odbila kontrapredloge poverilaca. 
Cipras je istakao da se odbijanje predloženih mera nije dogodilo ni u slučaju Italije ni u Portugalu, a činjenicu da je to javno objavio, britanski „Gardijan“ ocenjuje kao „skidanje rukavica“ pred novu rundu pregovora. 
Inače, ovog puta Cipras i Junker su se slikali ispred zastava samo uz kratko rukovanje i osmeh, bez komentara, a grčki premijer je novinarima samo kratko rekao „zdravo“. Ubrzo je i isključen i video prenos iz EK.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Mene starijeg čoveka malo zbunjuje zapošljavanje u toj firmi gde se obrću milioni strane valute.Najveći državni funkcioneri svakako imaju svoju lepu decu kao i malo nekoliko iz funkcionera iz Vršca,koji će se se miriti sa svotama plata od nekoliko hiljada evra na mesec!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.