Svet

26.06.2015. 19:18

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Cipras: Insistiranje na strogim merama štednje je frustrirajuće

Svet

26.06.2015. 19:18

Premijer Grčke Aleksis Cipras izjavio je na sastanku sa liderima Nemačke i Francuske da je nerazumljivo i frustrirajuće insistiranje kreditora na strogim merama štednje.
Nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Fransoa Oland sastali su se sa Ciprasom uoči samita EU u Briselu i apelovali na Grčku da prihvati reformski sporazum i izbegne bankrot.
Grčki premijer je, pak, rekao da njegovu vladu frustriraju predlozi kreditora koji se odnose na mere štednje, rekao je za Rojters izvor iz grčke vlade. Cipras je Merkelovoj i Olandu izneo grčke predloge i podvukao da zvanična Atina ne razume inisistiranje institucija na merama stroge štednje, rekao je grčki zvaničnik.
Šef evrogrupe Jerun Dajselblum je danas izjavio da sporazum između Grčke i njenih kreditora mora biti postignut sutra ili u suprotnom neće ostati dovoljno vremena da sporazum dobije „zeleno svetlo“ parlamenata svih članica evrozone.
Vanredni pregovori Grčke i njenih kreditora – Evropske komisije, Evropske centralne banke i Međunarodnog monetarnog fonda – završeni su juče bez postizanja sporazuma o rešavanju problema grčkog duga, a novi pregovori su najavljeni za vikend, samo par dana uoči 30. juna kada Grčkoj dolazi na naplatu 1,6 milijardi evra duga prema MMF-u i kada ističe međunarodni paket pomoći.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Vrbaski je dete funkcionera iz 90 ih koji su bili prebogati
    Uvećao je kapital jer je excentrican i samoživ i u neku ruku lid ( bukvalno ) jer ga znam od malena
    Ima jako jako puno firmi sirom sveta a i u USA živo zadnjih 12 godina
    Covek je toliko lud da nema prijatelja ne gleda decu i nista nego samo brojeve i posao i na sve je spreman
    Nekada se zatvori ine prima nikoga po 10-15 dana i pije samo mleko ili vodu i sedi u tamnom
    Ima i preko a i ovde full kontakte jer ne bi imao šta ima ali je covek sigurno lud i to mu od malena govore u skoli gimnaziji i na faxu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.