Svet

29.06.2015. 10:52

B92, Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Volkswagen uskoro nudi jeftine modele porodičnih automobila

Svet

29.06.2015. 10:52

Volkswagen planira da počev od 2018. ponudi kupcima novi model jeftinog porodičnog automobila. 
Vozilo će se prvobitno prodavati u Kini, ali će najverovatnije ubrzo stići i na ostala svetska tržišta, izjavio je direktor nemačke kompanije, Martin Vinterkorn.
Nakon prvog modela, u planu je čitava porodica jeftinih vozila, tvrdi Vinterkorn. 
„Plasiraćemo na tržište liniju novih automobila po povoljnim cenama – i to po jedan SUV model, limuzinu i kompaktno vozilo“, precizirao je on. 
Volkswagen godinama pokušava da lansira jeftino vozilo, ali poteškoće sa kojima se susretao na unutrašnjem planu, kada je reč o racionalizaciji troškova, primoravale su kompaniju na odlaganje jednog takvog projekta. 
„Nova, jeftinija vozila, koja će se proizvoditi u Kini, kupcima će biti ponuđena po ceni od 8.000 do 11.000 evra“, dodao je Vinterkorn. 
Podsećamo, prethodno je bilo je predviđeno da Volkswagen u okviru jeftinog brenda lansira modele čije početne cene bi se kretale u rasponu od 6.000 do 8.000 evra. 
Osim na kineskom tržištu, trebalo je da ovi automobili budu ponuđeni kupcima u Indiji i drugim azijskim zemljama, zatim u Južnoj Americi, kao i regionima istočne Evrope i Afrike. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.