Svet

18.07.2015. 10:28

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Samsung radi na smartfonu sa rekordnom rezolucijom ekrana

Svet

18.07.2015. 10:28

Južnokorejski tehnološki div Samsung, uz finansijsku podršku države, pravi smartfon s ekranom rezolucije 11K, odnosno 2.250 piksela po inču, u nameri da demonstrira svoju tehnološku superiornost na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongjangu 2018. godine.
Kako piše južnokorejski dnevnik „Elektronik tajms“, kompaniju Smsung će u ovom poduhvatu podržati južnokorejska država sa iznosom od 23 miliona evra, kao i druge firme.
Južnokorejski proizvođač namerava da novu tehnologiju demonstrira na Zimskoj olimpijadi 2018, a kako se navodi na veb portalu zdnet.fr, njeno lansiranje na tržište planirano je za 2020. godinu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Kini bi zbog korone virusa mogle sankcije da se uvedu.Pet tehnoloških najvrednijih firmi je izgubilo 321,6 milijardi dolara.Može a i ne mora da se desi.Ništa još nije potvrđeno.Sada će KIna da osudi Ameriki,Amerika duge da je unosila virus a najgore prolaze obični ljudi a najviše deca jer oni su najviše danas ugroženi,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.