Svet

02.08.2015. 21:24

Benchmark

Autor: Nova Ekonomija

Windows 10 do sada instaliralo 67 miliona korisnika

Svet

02.08.2015. 21:24

Nije bilo sumnje da će Windows 10 biti popularan, a Microsoft je bio toliko uveren u popularnost svog novog operatvinog sistema da je kupio 40 Tbps protoka sa mreža za isporuku sadržaja.

Kompanija je već 28. jula stigla do 10 Tbps, kada je ažuriranje bilo dostupno samo insajderima. Sada, prema svim izveštajima, izgleda da Windows 10 ima još više korisnika, a najnovije brojke pokazuju da je 67 miliona korisnika instaliralo sistem na PC uređajima. 

Prethodne zvanične informacije, koje potiču sa Microsoftovog bloga, pominjale su 14 miliona korisnika tokom prva 24 časa. 

S obzirom da Microsoft sprovodi ažuriranje na Windows 10 u talasima, očekuje se da će sa povećanjem veličine svakog talasa ažuriranja, rasti i iskorišćenost protoka, koji je sada na 15 Tbps. 

Ovo je svakako najveće lansiranje softverskog proizvoda u istoriji i nema sumnje da je Microsoft ponosan na svoje dostignuće. Kompanija je već ranije najavila da želi milijardu Windows 10 korisnika u naredne 2-3 godine, a izgleda da je Microsoft već na dobrom putu. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.