Svet

05.08.2015. 11:13

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Rastu depoziti u grčkim bankama

Svet

05.08.2015. 11:13

Grčke banke su evidentirale rast depozita od oko milijardu evra nakon što su 20. jula ublažene kontrole kapitala, izjavio je zvaničnik Banke Grčke koji je, zbog osetljivosti teme, želeo da ostane anoniman.
Izveštaj i stres testovi Evropske centralne banke biće završeni do sredine oktobra i pokazaće kolike su potrebe grčkih banaka za kapitalom, rekao je zvaničnik za agenciju „Blumberg“.
Četiri najveće grčke banke, Nacionalna banka Grčke, Pireus, Eurobanka i Alfa banka, pretrpele su pad akcija od oko 50 odsto u ponedeljak i utorak, nakon što je Atinska berza otvorena posle petonedeljne pauze.
Bankama su potrebna dodatna sredstva da bi bilo omogućeno ukidanje kontrola kapitala koje su na snazi od juna, rekao je zvaničnik.
Evropski kreditori obećali su da će snabdeti grčki bankarski sektor kapitalom od 25 milijardi evra, što je, prema procenama analitičara, dovoljna suma.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Samo talijanske firme u Somboru kojih ima 1700 da rade kao u ( 800 ranika u jednoj ameni samo sa maskama I bez rukavica),ne bi li ostvaeili Ma koga briga za zdravlje,neka crknemo!,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.