Srbija

06.08.2015. 14:00

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Uskoro počinje gradnja Plaza centra u Beogradu

Srbija

06.08.2015. 14:00

Do kraja jeseni biće očišćen prostor u Višnjičkoj ulici na Karaburmi za novi Plaza centar, a početak izgradnje planiran je za oktobar.
Radovi bi trebalo da budu završeni u prvoj polovini 2017, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.
„Budući centar nalaziće se na površini od oko 60.000 kvadratnih metara, a na dva sprata naći će se bioskopi, restorani i prodavnice“, rekao je Vesić. 
On je dodao da taj deo grada pripada kategoriji zemljišta koje je za investitore veoma atraktivno, kao i da je čitav potez uz Dunav, a radi se o „stotinama hektara“, potpuno neiskorišćen. 
„Taj deo grada ima veoma dobru vezu, jer se brzo stiže do Višnjice, ali i do centra grada i verujem da će izgradnja ovog centra podstaći i drugu vrstu izgradnje u ovom delu grada“, rekao je Vesić. 
„Plaza centar“ u Višnjičkoj ulici, kako je rekao, jedan je od objekata koji su dobili dozvolu po novom zakonu, a u dogovoru sa Direkcijom za građevinsko zemljište, investitorima je olakšano ulaganje. 
Vesić je naveo i da je, otkad je usvojen novi zakon, izdato 396 dozvola za oko 250.000 kvadrata. „Na osnovu toga se više milijardi dinara slilo u budžet grada što dovoljno govori o njegovim prednostima“, naveo je Vesić.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. E moja drzavo, pustas kockarnice kladionice. Sa jedne strane apelujete na socijalno dinstaciranje a sa druge strane sami sebe poricete.Kriminal i dalje iznad drzave.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.