Srbija

12.08.2015. 21:29

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Vodovod se izvinio građanima zbog prećutanog podizanja cena

Srbija

12.08.2015. 21:29

Direktor Vodovoda se izvinio građanima jer nisu bili obavešteni pre korekcije cena da su odbornici doneli odluku.
Nova cena vode i za odvođenje otpadnih voda koja je viša za pet odsto u odnosnu na prethodnu, predstavlja godišnje usklađivanje sa rastom troškova života i u skladu je sa preporukom Vlade o mogućnosti da se koriguju cene komunalnih usluga, izjavio je direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Svetozar Veselinović.
Direktor Vodovoda se, u pisanoj izjavi, izvinio građanima jer nisu bili obavešteni pre korekcije cena da su odbornici doneli tu odluku, dodajući da se ubuduće takvi propusti ne smeju dešavati. 
„Odluka o korekciji je bila opravdana i to mišljenje deli većina građana jer Beograd ima bolje snabdevanje vodom u vreme vrućina od mnogih evropskoh prestonica“, smatra Veselinović. 
On je naveo da je korekcija cene od 1. jula bila predviđena Programom poslovanja „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“, koji su usvojili odbornici Skupštine grada Beograda 30. decembra prošle godine. 
U skladu sa tim, Nadozorni odbor Vodovoda je doneo odluku o povećanju cene, a saglasnost su, kako navodi Veselinović, dale sve nadležne gradske institucije. 
„Odluka o korekciji cene nije doneta iznenada, već je bila planirana prošle godine i javnost je bila upoznata sa njom jer su te odluke objavljivane u Službenom listu. Ova odluka je bila neophodna kako bi preduzeće moglo da obezbedi uredno snabdevanje građana vodom“, istakao je Veselinović. 
On je istakao i da je Vodovod u uslovima ekstremno visokih vrućina koje traje skoro mesec dana, uspeo da obezbedi redovno i sigirno snabdevanje građana vodom. 
„Ukoliko želimo da preduzeće uspešno obavlja svoju funkciju i da građani ne trpe, neophodno je da se cene usluga usklađuju godišnje sa rastom troškova jer se u suprotnom dovoodi se u pitanje funkcionisanje sistema“, rekao je Veselinović.
Javno-komunalno preduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija“ povećalo je cene vode i odvođenje otpadnih voda za pet odsto uprkos najavama gradonačelnika Siniše Malog koji je nedavno rekao da je protiv povećanja cena.
„Sagledaću inicijativu Beogradskog vodovoda i kanalizacije za uvođenje blok tarife i povećanje cena za one koji troše iznad određenog procenta nivoa vode, ali u ovom trenutku ni na koji način ne razmišljam o tome i apsolutno sam protiv svakog povećanja cene“, rekao je tada Mali.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Ukupno testova 7360, po stanovniku 842 – dakle Srbija ima 8.7 miliona stanovnika. Da li su pravilno ukalkulisani testovi sa AP KiM?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.