Svet

12.08.2015. 21:34

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Kineski gigant Alibaba počinje da posustaje

Svet

12.08.2015. 21:34

Najveća kineska firma za onlajn trgovinu Alibaba saopštila je da je u tromesečju, završenom krajem juna, ostvarila rast prihoda od 28 odsto.
To je manje od očekivanja analitičara i najslabije u više od tri godine.
Kompanija je u posmatranom kvartalu, prvom u njenoj 2015/16. godini, zabeležila prihode od 3,27 milijardi dolara (2,93 milijarde evra), dok su analitičari očekivali u proseku prihod od 3,39 milijardi dolara, preneo je Rojters.
Neto profit po nestandardnoj (ne-GAAP) metodi knjiženja dostigao je u prvom tromesečju 1,5 milijardi dolara, što predstavlja rast od 30 odsto. 
Alibaba, čija berzanska kapitalizacija dostiže 194 milijarde dolara, pokušava da proširi poslovanje ulaskom u nove odlasti delatnosti da bi pokrenuo svoj rast. 
Grupa je u ponedeljak objavila da ulaže 4,6 milijardi dolara u kineskog distributera elektronike za široku potrošnju Saning komerc grup (Suning Commerce Group).

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. ZASTO NEMOGU DO SVJE PCELE KAD IDEM KOLIMA GDE MI DRUGI KUPI GORIVO IDEM KOLI.MA VRACAM SE KOLIMA PITAM KOGA UGROZAVAM KO MENE SEM AKO NEODEM PCELE CE UGINUTI PA PITAM ZASTO NE OMOGUCTE PCELARIMA STARJI OD 65 gpd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.