Srbija

13.08.2015. 15:37

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Sindikati Telekoma traže otpremninu od 950 evra po godini staža

Srbija

13.08.2015. 15:37

Otvaranje obavezujućih ponuda za privatizaciju Telekoma biće sredinom novembra, kako bi se ceo proces okončao do kraja godine ako se dobije odgovarajuća ponuda.
To je izjavio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.
„Osam ponuđača koliko je privatizacioni savetnik Lazard predložio komisiji da ispunjavaju uslove za privatizaciju Telekoma nije konačan broj, rekao je Ljajić novinarima u Beogradu. 
„Moći će da im se pridruži svako ko zatraži od komisije i pokaže interesovanje da uđe u proces privatizacije Telekoma“, rekao je Ljajić. 
On je rekao da je na sastanku Vladine komisije za privatizaciju Telekoma dogovoreno da se naglasi visina investicije u naredene tri godine za potencijalnog kupca i precizirao da celokupna dokumenatacija podrazumeva i investicioni i socijalni program. 
Ministar je rekao da vlada nastavlja razgovore sa sindikatima oko postizanja dogovora vezanog za socijalni program. 
Upitan da li je moguće da se ispuni zahtev sindikata koji traže 950 evra po godini staža, on je istakao da se sindikati pozivaju na dogovor iz 2011. godine. 
„Okolnosti su se promenile, mi smo spremni da razgovaramo. Treba nam socijalni program koji će podržati obe pregovaračke strane i vlada i sindikati“, kazao je Ljajić. 
Upitan da li je vlada skolonija investicionim fondovima ili kompanijama on je istakao da je Vlada skolonija uvek onome ko da najbolju ponudu, odnosno ponudi najveći iznos. 
„Telekom se neće prodavati po svaku cenu ukoliko ne dobijemo zadovoljavajuću cenu“, rekao je on.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. A da finansijski podrze Vucic, Brnabic i svi redom iz Vlade, pa ministri i odbornici, bez obzira kojoj stranci pripadaju, po 1 platu da doniraju.Pa njihovi kadrovi razbacani na rukovodeca mesta od komunalnih preduzeća, NIS-a do Narodne banke i dr. Institucijama. Onda Mitrovic, Karic, i slicni, bar po 1 milion eura, pa pevaljke, pevaci, samozvane dive i starlete šta god da to ime znaci . Svi nas zaskacete na dnevnoj bazi sa svih strana, ajde sad se isprsite. A sidjite sa grbace narodu i ne trazite vise, jer vi dovoljno dobijate para sa svih strana. Jedino sto niko ne zna gde te pare zavrsavaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.