Svet

27.08.2015. 11:09

Tportal

Autor: Nova Ekonomija

Windows 10 uklanja piratske softvere sa kompjutera?

Svet

27.08.2015. 11:09

Paranoja oko Windowsa 10 dosegla je nov nivo nakon što su se pojavile tvrdnje kako bi Microsoft mogao brisati torrente i piratiski softver sa hard drive. Nekoliko torrent trackera zabranilo je novo izdanje operativnog sistema.
Otkad je zvanično predstavljen Windows 10 ne prestaju napisi u raznoraznim narušavanjima privatnosti korisnika, poput deljenja lozinke za wi-fi ili ličnih podataka. 
Mnogima su posebno zanimljivi bili navodi prema kojima je Microsoft u Windows deset ugradio ‘prekidač’ pomoću koga operativni sistem može ukloniti piratski softver i torrente.
Priča je krenula od jednog reda iz Microsoftovog sporazuma o korišćenju usluge, koja se ne odnosi samo na Windows 10, već i brojne druge usluge.
Svejedno, nekoliko je torrent trackera zabranilo Windows 10 ili razmišljaju o tome. Pravdaju se velikom količinom podataka koju desetka deli s trećim stranama, uključujući i kompanije poput MarkMonitora, koje se bave zaštitom brendova i uključene su u sistem uzbunjivanja zbog kršenja pravima zaštićenih sadržaja u Sjedinjenim Državama.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.