Srbija

01.09.2015. 13:40

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Vujović: Srbija iz recesije prešla u pozitivan rast

Srbija

01.09.2015. 13:40

Ministar finansija Dušan Vujović ocenio je da su razgovori sa MMF uspešno završeni, da su rezultati dobri, a da ekonomija raste.
„Ovo su rezultati rada vlade i premijera. Od skoro verovatnog bankrota došli smo do sređenih finansija, do unapređenja u fiskalnom deficitu i prešli smo od resecije koja je pretila u pozitivan rast ekonomije“, rekao je Vujović na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predstanvicima MMF.
On je dodao da se od danas okrećemo novim zadacima, a najveći su strukturne reforme. 
Vujović kaže da je „neko samo pre godinu dana govorio da ćemo to ostvariti za 12 meseci, verovatno bismo mislili da boluje od hroničnog optimizma“, a onda ocenio da je danas to realnost i da se danas okrećemo narednim zadacima. 
„Mnogo smo se traduili, mnogo smo postigli, ali najteži zadaci u strukturnim reformama tek predstoje. Treba završiti privatizaciju preduzeća koja se nalaze u Agenicji za privaticiju, treba promeniti nivo efikasnosti javnih preduzeća i reformisati državu samu“, naveo je Vujović. 
Dodao je da se od danas okrećemo novim zadacima a da su najveći upravo strukturne reforme. 
„Država 20 veka je za nama, a treba nam država 21. veka, elektronska država koja može da se efikasno nosi sa izazovima privrede, rizika u okruženju i svetu i koja može da reformiše sopstvenu privredu i poboljša život stanovnika“, poručio je ministar.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. A što se samo YUTA oglašava po pitanju ekskurzija letovanja, to je privatno udruženje turističkih agencija koje je prisvojio Seničić u Srbiji ima još udruženja tog tipa,kao ukras i dr

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.