Svet

07.09.2015. 10:40

Dnevnik.hr

Autor: Nova Ekonomija

Naučnici napravili test ličnosti na osnovu Facebook profila

Svet

07.09.2015. 10:40

Naučnici sa Kembridž univerziteta razvili su web aplikaciju Apply Magic Sauce, koja ima samo jednu namenu i zadatak – da proceni vašu ličnost isključivo na osnovu vašeg Facebook profila. 
Ne treba da učinite ništa, osim da se ulogujete na web putem vašeg Facebook profila i proverite da li je ovo zaista test koji će vas (pr)oceniti bolje od vaših prijatelja, roditelja, partnera, kolega na poslu… I to samo i isključivo na osnovu vaših „lajkova“ koje ostavljate po Facebooku. 
Britanski naučnici tvrde da su stvorili alat koji je u stanju da ponudi odgovore na pitanje kakvi ste vi zapravo i za to im je dovoljan vaš Facebook profil. Otkriće vam koliko ste inteligentni, potvrditi vaša politička, religiozna ili seksualna stremljenja i preferencije… 
Da li je test zaista toliko tačan kao što stručnjaci tvrde možete proveriti i sami. U budućnosti bi, navode sa Kembridža, mogao, na primer, da se koristi za predviđanje zločina koje nameravaju da počine neki od korisnika i slično.
Test možete isprobati ovde.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.