Svet

07.09.2015. 16:41

B92

Autor: Nova Ekonomija

Putin želi da iz Rusije protera lekove sa Zapada

Svet

07.09.2015. 16:41

Rusija bi trebalo da proizvodi sama 90 odsto lekova do 2018. godine, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.
Putin je primetio da su farmaceutski poslovni prihodi visoki i pozvao investitore da razviju domaću farmaceutsku industriju.
„Trebalo bi da vas obavestim ili da vas podsetim, da planiramo da dosegnemo nivo u farmacutskoj industriji takav da do 2018. godine, 90 odsto lekova koji se koriste u Rusiji, budu proizvedeni u Ruskoj Federaciji”, rekao je Putin tokom panela o zdravstvenim pitanjima na forumu u Moskvi. 
Putin je naglasio da „to što uvezete supstance i hemikalije, pa ih zatim pomešate ne znači da ste lek proizveli u Rusiji”.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Ma kako da ne samo penzioneri treba da zive u ovoj zemlji a ostali meka pocrlaju. Svi ce mo biti jwdnog dana penzioneri ali ako hocete vise morate i nesto da rizikujete. I mi sto radimo hteli bi i nesto preko ali nemo vremena, 5 godina nam je uzimano 10% od jadne plate pa ne trazimo da nam se vrati iako se drzava razbacuje sa ovolikim parama. Tako sad bi svi da ucare nesto………….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.