Svet

07.09.2015. 16:46

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Kinezi grade deo nove egipatske prestonice

Svet

07.09.2015. 16:46

Egipat je sa kineskom građevinskom korporacijom Čajna konstrakšn potpisao sporazum o izgradnji dela planirane nove administrativne prestonice istočno od Kaira.
To je za Rojters potvrdio egipatski ministar za investicije Ašraf Salman.
Memorandum o razumevanju podrazumeva da će kineska kompanija proučiti prospekte za izgradnju i finansiranje administrativnog dela nove prestonice, koja će uključivati ministarstva, vladine agencije i kancelariju predsednika države. 
Egipat je prethodno saopštio da će u projektu učestvovati i kompanija Kapital siti partners iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, sa kojom je okvirni sporazum pospisan tokom ekonomskog samita u Egiptu u martu. 
Izgradnja nove prestonice jedan je od niza „mega-projekata“ koje je najavio predsednik Egipta Abdel Fatah al-Sisi u cilju privlačenja stranih investicija i otvaranja novih radnih mesta u zemlji sa populacijom od 90 miliona. 
Novi grad, koji Egipat planira da izgradi u narednih pet do sedam godina i čija bi izgradnja koštala 45 milijardi dolara, nailazi na brojne kritike Egipćana koji smatraju da je nepotreban i loše zamišljen. 
Projekat bi trebalo da bude veličine Singapura i da uključuje aerodrom veći od londonskog Hitroua, građevinu višu od Ajfelovog tornja u Parizu i više od 10.000 kilometara bulevara, avenija i ulica.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Ja sam recimo osnivač i plaćam minimalne doprinose kao osnivač koji nije u radnom odnosu. Nemam pravo ni da odložim plaćanje doprinosa već je rok i dalje 15 ti u mesecu. Zaista mi nije jasna mera ove Uredbe zašto su neke grupe izostavljene pa i nama je valjda potrebna pomoć.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.