Svet

18.09.2015. 13:34

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Finci protestuju zbog smanjenja budžetskih sredstava

Svet

18.09.2015. 13:34

Saobraćaj u Finskoj je većim delom obustavljen, zbog štrajka radnika nezadovoljnih smanjenjem budžetskih sredstava, posle pregovora sindikata.
Nacionalna aviokompanija „Finnair“, otkazala je 16 domaćih letova, saopštivši da se mogu očekivati nova otkazivanja.
Zbog štrajka su obustavljeni i železnički i autobuski saobraćaj, dok trajekti koji putnike prevoze do Švedske i Estonije normalno rade. 
Štrajk je organizovan zbog mera koje je uvela vlada, uključujući ograničenja na beneficije tokom godišnjih odmora i prekovremeni rad, preneo je AP.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Iako ne podržavam ono što je pričao tokom zagovaranja Brexit-a, tj. lagao glasače što je kasnije i priznao, obećavajući da će novac koji bi išao za EU biti preusmeren za bolju socijalnu i zdravstvenu zaštitu britanaca (samo što je „slučajno“ prevideo da će doći i do pada ekonomije, pa tog novca neće biti), za sve što je rekao u vezi Evropske Komisije bio je u pravu Najdžel Feridž.

    Taksativno je naveo za šta je bila optužena ili čak osuđna većina članova Komisije na čijem čelu je bio van Rompaj, a tokom rasprave o predlogu za stastav te Komisije i njenog izglasavanja (EU Komisija je pandan državnoj Vladi).

    Ne zna se ko je od članova te komisije na čelu sa Rompajom bio gori, ovi iz istočnoevropskih zemalja svi bili politički aktivni u komunističkim partijama ili kasnije u tranziciji učestvovali u malverzacijama, predstavnica Francuske bila osuđena za korupciju, itd.

    I onda ih lepo sve pitao Najdžel na kraju: da li biste od ove Komisije kupili polovan auto!

    I šta je onda narod mogao da očekuje od takvih „političara“? EU drži trenutno jedino Nemačka, čijoj privredi odgovara unija bez granica i zajednička valuta, sve druge privrede zemalja EU imaju problem sa spoljnotrgovinskim deficitom i nižim standardom građana zbog toga što ne kontrolišu valutu koju koriste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.