Svet

18.09.2015. 13:42

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Dojče banka se delimično povlači iz Rusije

Svet

18.09.2015. 13:42

Nemačka Dojče banka potvrdila je da zatvara deo svog poslovanja u Rusiji, budući da je teško pogođena sankcijama i istragom povodom trgovanja akcijama.
U saopštenju banke se navodi da će u Rusiji zatvoriti filijale za korporativno bankarstvo i za poslovanje sa hartijama od vrednosti, dok će poslove korporativnih finansija i na tržištu novca u Rusiji voditi iz drugih međunarodnih centara, prenosi Rojters.
Dva neimenovana izvora upoznata sa situacijom potvrdila su Rojtersu da Dojče banka planira ukidanje 200 radnih mesta u Rusiji sa aktuelnih 1.300. 
Nemačka banka je, kako navodi britanska agencija, usred sveobuhvatnog procesa smanjenja globalne mreže poslovnica pod novim generalnim direktorom Džonom Krajanom. Veliki pritisak na banku je, takođe, izvršilo pokretanje zvaničnih istraga u Evropi i SAD u vezi sa trgovanjem akcijama koje je vodila kancelarija Dojče banke u Moskvi. 
U obrazloženju svoje odluke o povlačenju iz Rusije, Dojče banka navodi da se na takav korak odlučila zarad redukovanja složenosti, troškova i rizika, kao i da se zatvaranje tih filijala očekuje do kraja godine. 
Poslovanje banke u Rusiji je, kako navodi Rojters, ugroženo zbog zapadnih sankcija uvedenih Moskvi povodom ukrajinske krize, kao i zbog pada cena nafte što je privredu Rusije povuklo u recesiju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Veći deo članka je na mestu, osim podatka da Eurobanka čini sve da spreči širenje zaraze. Kao što znate preduzetnici u mnogim bankama transfer sredstva sa specijalnih COVID-19 računa mogu izvršiti online bankingom (e-banking i m-banking). Eurobanka je, međutim, ovu mogućnost obustavila i svi njeni klijenti moraju u tu svrhu doči lično u banku, kako bi izvršili tranfer. Redovi pred filijalama su veliki, jer ima korisnika koji takođe iz drugih razloga dolaze lično u banku, tako da je situacija daleko od idealne, a naročito nije za hvalu na medijima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.