Svet

05.10.2015. 21:00

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

HTC ponovo u gubicima, ne nazire se kraj krizi

Svet

05.10.2015. 21:00

Posrnuli tajvanski proizvođač pametnih telefona HTC prijavio je gubitak u drugom uzastopnom kvartalu, nekoliko nedelja pošto je najavio ukidanje radnih mesta.
Neto gubitak HTC-a posle oporezivanja je u tri meseca zaključno sa septembrom iznosio 4,48 milijardi tajvanskih dolara (137,1 milion američkih dolara) u poređenju sa profitom od 600 miliona tajvanskih dolara iz istog perioda prošle godine, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Frans pres.
Prihodi HTC-a u trećem kvartalu su iznosili 21,4 milijardu tajvanskih dolara, što je upola manje u odnosu na prihode iz istog perioda lane. 
U avgustu, HTC je najavio ukidanje preko 2.000 radnih mesta, nakon registrovanja rekordnih gubitaka u drugom kvartalu, u okviru nastojanja da reorganizuje poslovanje. 
HTC, koji je nekada bio zvezda u sektoru proizvodnje smartfona, već duže vreme ima problem da održi korak sa rivalima kao što su Samsung, Epl i kineski brend Huavej.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Pricajte usta , da ne budete pusta . A i predizborna kampanja je .Ko ovima poveruje , zreo je za posmatranje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.