Srbija

14.03.2022. 14:48

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Petnaesti BELDOCS festival od 11. do 18. maja u Beogradu

Jubilarni, 15. Beldocs festival, jedan od vodećih dokumentarnih filmskih festivala u ovom delu Evrope, biće održan od 11. do 18. maja u Beogradu. U dvanaest programskih celina, premijerno u našoj zemlji, biće prikazano više od 100 n...

Foto: Beldocs

Srbija

14.03.2022. 14:48

Jubilarni, 15. Beldocs festival, jedan od vodećih dokumentarnih filmskih festivala u ovom delu Evrope, biće održan od 11. do 18. maja u Beogradu. U dvanaest programskih celina, premijerno u našoj zemlji biće prikazano „više od 100 najboljih dokumentarnih filmova današnjice“, navode organizatori.

Poziv za prijave projekata otvoren je do 15. marta.

U okviru Industry aktivnosti održaće se „Beldocs in Progress“, radionica i pitch, „Beldocs Kids&Youth“, radionica za razvoj projekata namenjenih mladima, i „XR akademija“, trodnevna radionica za razvoj projekata iz 13 zemalja.

Nakon toga, dodeljuju se novčane nagrade za filmske projekte za razvoj budućih filmova i organizuju sastanci sa predstavnicima fondova, televizija, VoD platformi, kompanija prodaje prava, producentskih kuća.

„Ove godine, želimo posebno da privučemo novu publiku, jer znamo da uzbuđenje i strast ka smelim, autentičnim i kreativnim filmovima koje delimo, može da bude inspirativno za mnoge ljude. Imajući u vidu da je žanrovski gledano, dokumentarni film jedan od najbrže rastućih i u produkcionom smislu, ali i u pogledu sve veće popularnosti, sigurni smo da ćemo ponuditi jedinstveno festivalsko iskustvo“, izjavila je Mara Prohaska Marković, direktorka Beldocs festivala.

Beldocs, jedan od vodećih međunarodnih festivala dokumentarnog filma u ovom delu Evrope, održava se svake godine u maju u Beogradu.

Osnovan 2008. godine, podeljen je u 12 programskih celina, organizuje preko 100 premijernih projekcija svake godine, tokom osam dana trajanja festivala, koji se prikaziju na više od sedam lokacija.

Svake godine okupi preko 150 međunarodnih stručnjaka u audio-vizuelnoj industriji, autora i producenata.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.